Grad deluje planski i organizovano u cilju sprečavanja širenja virusa COVID 19

Načelnik Gradske uprave Milan Vasić kaže da se preduzimaju sve preventivne mere

Sve mere koje Grad preduzima u cilju sprečavanja širenja virusa COVID 19, preduzimaju se planski i organizovano i u saradnji sa sugrađanima koji daju svoj doprinos, ističe načelnik Gradske uprave Milan Vasić. Do sada je Šapčanima podeljeno oko 25 hiljada zaštitnih maski za višekratnu upotrebu, a raspodela se nastavlja i narednih dana. Uz još 10 hiljada maski podeljenih danas na kućne adrese, očekuje se da svi sugrađani do kraja sedmice imaju zaštitne maske.

-Napominjemo da dinamika podele zavisi od naših privrednika koji se bave proizvodnjom i one se dele kako pristižu. Radimo i svakodnevnu dezinfekciju svih gradskih površina, a JKP „Stari grad“ Šabac zaduženo je za to. Svakodnevno, oko 10 hiljada litara natrijum- hipohlorita toči se u kanistere u različitim delovima grada i prigradskim naseljima, građani preuzimaju preporučene količine, a namenjeno je dezinfekciji u privatnim kućama. Nastavlja se podela dezo barijera za stambene zgrade, a predsednici saveta stambenih zajednica su pokazali odgovornost u tome- naglašava Vasić.

U podelu zaštitnih maski, kao i pomoć starijim sugrađanima koji zbog zabrane kretanja ne mogu da napuštaju svoje domove u svim delovima grada, uključeno je više od 30 volontera, ali i zaposleni u javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Grad Šabac.

-Neko bi rekao da je to naša radna obaveza, ali nije tako. To je naš znak humanosti i način da pomognemo u ovim teškim vremenima za koja praktično niko nije bio spreman, niti je mogao da ih predvidi. Delujemo najrazumnije i najracionalnije, pomažemo našem gradu i sugrađanima, kako bi bili obezbeđeni koliko je moguće. Naravno, sami se moramo čuvati, danas oprez treba da bude na što većem nivou- poručila je direktorka Biblioteke šabačke Jelena Podgorac Jovanović.

Podsećaju  se upravnici zgrada da je količina koncentrovanog sredstva za dezinfekciju koje su preuzeli dovoljna za pet dana, te da se blagovremeno jave Odeljenju komunalne policije da preuzmu novu dozu.

D.D.

Exit mobile version