Glasaj a onda možeš i da umreš

KORAONAVIRUS SVEPRISUTNIJI U ŠAPCU

U poslednjih nekoliko dana koronavirus se sve više širi po Šapcu. U utorak, prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje, bilo je još sedam novoobolela što znači da se, samo u proteklih nekoliko dana, broj zaraženih popeo na dvadesetosam lica.

Građani Šapca počeli su polako da zaziru jedni od drugih a strah od koronavirusa sve više se širi našim gradom.

Zabrinjavajuće je i to što na činjenicu da je u poslednjih sedam dana u Šapcu zaraženo 28 osoba, što u proseku iznosi 4 zaraženih dnevno, dok je u vreme najžešće epidemije, kada smo plašeni italijanskim scenarijom, prosekek zaraženih po jednom danu bio 0,8 osoba.

Naravno dodatno zabrinjava i to što oni koji treba da vode računa o našem zdravlju, epitemiziolozi Zavoda za javno zdravlje, ćute.

Oni ćute a njihov vd direktor Vujković M. Branko svakodnevno razgovara sa spomenikom Jevremu Obrenoviću i, što je najgore, te „razgovore“ objavljuje na svojoj fejsbuk stranici što jasno pokazuje da je on slučaj za psihijatriju (ludnicu) pa apelujem na lekare iz ove oblasti i policiju da preduzmu odgovarajuće mere dok ne bude kasno.

Dakle, ima li neko odgovoran da nam objasni šta treba da radimo i kojih mera da se pridržavamo. Naročito mi, koji smo po obimu posla, upućeni na veliki broj kontakata.

Da li je ukidanje vanrednog stanja bio nepromišljen potez vlasti kako bi se održali izbori? Jer ovako ispada da da su građani, naročito oni stariji, dva meseca čuvani samo da bi mogli da glasaju za onog ko im je spasao život. A sad, kad su glasali, mogu i da umru!

NIJE SVE TAKO KAKO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version