GG OPSTANAK

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST GG OPSTANAK

ZZJZ Šabac prosledio je štabovima za vanredne situacije Mačvanskog okruga dopis u kome se predlaže privrednim subjektima da radnike koji donesu sertifika o vakcinaciji nagrade sa dva plaćena, slobodna dana, a one koji se nisu vakcinisali udalje sa posla, dok ne donesu potvrdu o preležanoj Koroni.
Ovaj predlog obrazložila je pomoćnik direktora dr. Dragana Radojčić. Ona je rekla da je to pokušaj da poslodavci nešto učine, jer je epidemija izmakla kontroli, a od gore niko neće da naredi da to mora i tačka.
Podsećamo uvaženu dr. Draganu Radojčić da je to njihov, a ne posao privrednih subjekata i da su za to plaćeni od strane građana. Podsećamo uvaženu doktorku da smo joj se obratili otvorenim pismom, gde smo je zamolili da ne podleže politikanstvu, iskoristi kredibilitet koji ima kao osoba koja dolazi iz struke i na vreme spreči da se epidemija otme kontroli i tako zaštiti javno zdravlje!
Upozorili smo vas doktorka da je ZZJZ dozvolio održavanje niza manifestacija u okrugu u vreme kada je zabranio Šabački vašar i Karneval. Pitali smo vas kako može Vesela mašina u Bogatiću kada tih dana večiti v.d. vaše ustanove u izjavi kaže kako je Bogatić centar zaraze u okrugu? Pitali smo i kako može Festival zimnice u Koceljevi sa pazite ni više, a ni manje do smotrom dečijeg folklora, karnevalom i koncertom, a u tom trenutku u odnosu na broj stanovnika Koceljeva ima duplo veći broj zaraženih od Šapca? Pitali smo vas i kako je moguće da imamo prepune klubove i lokale ukoliko je takvo stanje? Ćutali ste, a u međuvremenu dozvolili rad luna parka.Taj je valjda poseban ili je ispravnije reći podoban, pa on kao takav može.
Sećate li se izjava koje su dolazile iz ZZJZ prošle godine, kada je broj zaraženih bio neuporedivo manji? Kako očekujete da vam neko veruje? Nije kriv narod koji vam ne veruje, krivi ste vi! Vi koji ste dozvolili da vam politikanstvo bude ispred struke. Vi koji imate dvostruke ašine. Vi i vaše nečinjenje.
Vreme je da gnev prema nedužnom narodu zamenite, stidom pred istim, a doći će vreme i za odgovornost u to vas uveravamo.Račun građanima koji vas plaćaju da ih štitite, moraćete na kraju da platite!
Resorni odbor za zdravstvo,

Exit mobile version