Finale Prvog međunarodnog letnjeg futsal turnira u ponedeljak

Na terenu Sokolskog doma

Finale Prvog međunarodnog letnjeg futsal turnira u Šapcu biće održano 12. jula na terenu Sokolskog doma u Šapcu, a direktan prenos utakmica obezbeđen je u 46 zemalja sveta preko Jutjub kanala Futsal Srbija. Organizator, agencija „MM Stars“ iz Šapca, posle renoviranja tog sportskog objekta odlučila je da u saradnji sa Gradom pokrene turnir koji je bio jedan od najvećih u staroj Jugoslaviji, istaknuto je na konferenciji za novinare u sredu u Sokolskom domu.

-Posle 23 godine, ponovo u „Sokolani“, na jednom od najboljih turnira organizovanom u poslednjih 10 godina na prostoru regiona, posetioci mogu da vide sve što vredi u futsalu  na Balkanu- od omladinskih, pionirskih do seniorskih ekipa. Zahvalni smo Vladi Republike Srbije koja je podržala projekat, Sportskim savezima grada i Srbije, Gradu Šapcu i Opštinskom i Fudbalskom savezu Srbije. Ovo je nastavak turnira koji traje na ovim prostorima pet godina i u zimskom periodu je jedan od najvećih. Mi ćemo se potruditi da bude spektakularno i dodelićemo jednu od najvećih prvih novčanih nagrada u gradu. Očekujemo neizvesno i zanimljivo finale- naveo je organizator, vlasnik „MM Stars“ agencije Dragan Gašić i dodao da će učesnicima i klubovima iz opštinske lige biti podeljeno sedamdesetak lopti u saradnji sa Sportskim savezima Srbije i grada Šapca.

Administrator i PR turnira Luka Stanimirović naveo je da je u toku deveti takmičarski dan, te da sve protiče u najboljem redu.

-Imamo takmičare u sedam uzrasnih kategorija- pioniri, kadeti omladinci, mlađi, stariji veterani, klubovi i seniori koji zauzimaju primat kao najvažnija kategorija. Finale je zakazano za ponedeljak, 12. jul, a polufinala, finala i utakmice za treće mesto prenosi Srbija futsal, koji svoje utakmice prenosi u 46 zemalja sveta. Svi ljubitelji futsala moći će da prate turnir. Postali smo brend broj jedan u regionu zahvaljujući božićnim turnirima i potrudili smo se da stari „Partizan“ zaživi u novom ruhu nakon 23 godine- istakao je Stanimirović.

Dušan Josipović iz sportskog sektora naveo je da sudijski kolektiv čine provereni ljudi sa šabačkog „petoparca“.

-Predvodi ih Petar Radojčić, UEF- a sudija futsal prve kategorije, Miloš Jocović i Predrag Beljević, sudije sa liste Prve futsal lige FSS- a. Imamo ukupno šest sudija, tu su i kolege sa liste zonskog i okružnog stepena tamičenja. Tokom devet dana takmičenja sve je proteklo bez problema i incidenata i verujemo da će tako biti do kraja turnira i da će sve proteći u zdravoj sportskoj atmosferi- naglasio je Josipović, koji je takođe deo sudijskog tima.

U ukupno sedam kategorija takmiči se više od 80 ekipa, a nagradni fond u seniorskoj u kojoj se nadmeće 16 ekipa je 450 hiljada dinara- prvo mesto 350 hiljada, drugo 70 hiljada, treće 30 hiljada dinara. Pokrovitelj nagrade u kategoriji seniora je Fudbalski savez Šapca zajedno sa Gradom i kompanijom DPS „Klas“. Kolektiv turnira „Džoni- Muki- Bubi“ iz Majura finalnog dana odigraće humanitarnu revijalnu utakmicu sa reprezentacijom Grada Šapca.

D.Dimitrijević

Exit mobile version