Fašizam je postao domaćin u našoj zajedničkoj kući

NARODNA STRANKA  GRADSKI ODBOR ŠABAC – SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Svakoga dana svedoci smo sve težeg i ozbiljnijeg kršenja svih pravnih, moralnih i civilizacijskih normi od strane predstavnika Srpske napredne stranke, organizacije koja sebe smatra državom, i koja je sebe poistovetila sa državom, spuštajući sve zvanične institucije ispod nivoa svojih polupismenih političkih sekretara.

Svi mi, građani Šapca svedoci smo jedne besramne, primitivne i agresivne kampanje Letećeg cirkusa Aleksandra Vučića u našem gradu. I sve veće nervoze, frustracije i nasilničkog ponašanja  režima koji vodi ovu državu i društvo u otvorenu diktaturu i fašizam.

Podsećamo građane da su za vreme kampanje za beogradske izbore uniformisani pripadnici SNS-a, među kojima je bilo i naših sugrađana, opkoljavali štandove drugih stranaka i fizički sprečavali građane da im priđu. Bili su to prvi, očigledni primeri kršenja Ustavom garantovanih prava građana Srbije. Ubrzo, ovo je postala praksa na svim izborima u Srbiji.

Članovi SNS-a, predvođeni odbornicima ove organizacije (jer to već dugo nije politička stranka), napali su pripadnike Narodne stranke i potpredsednika stranke Nikolu Jovanovića na Novom Beogradu, pokušavajući da ih spreče u prikupljanju potpisa protiv članstva Kosova u Ujedinjenim nacijama. To se nastavilo gotovo u svim gradovima u Srbiji.

Pre samo par dana napadnut je, na štandu Narodne stranke, u Novom Sadu, Borislav Novaković, poverenik NS za Vojvodinu. Psovke, uvrede i ton kojimi su izgovorene jasno pokazuju potpuno odsustvo morala, vaspitanja i ljudskosti. I jasan znak da je fašizam, ne na vratima, već da je postao domaćin u našoj zajedničkoj kući.

Naš grad, nažalost, nije ostao pošteđen u naletu takvog ponašanja koje širi predsednik Republike i njegova stranka. Pripadnici SNS-a, što iz Šapca, što iz okolnih opština skupili su se ispred našeg Pozorišta u pokušaju da spreče održavanje tribine Saveza za Srbiju, tada još u nastajanju. Setite se sramote koju su tada naneli našem lepom gradu. Vređali su, pretili, psovali, pljuvali, urlali, a sve to vođeno namerom da spreče skup, da spreče iznošenje mišljenja suprotnog mišljenju Velikog vođe. Podsećamo Vas i da su napali vladiku SPC u porti Crkve, pokušavajući da ga spreče da govori, kako bi opravdali i sakrili izdaju koju čini Veliki Vođa. Nije ih sprečilo ni to što na ovaj način direktno krše Ustavom garantovana prava na slobodno kretanje, prava na slobodu mišljenja i izražavanja, slobodno okupljanje, slobodu udruživanja, pravo na učestvovanje u javnim poslovima.

Sve ovo pokazuje nervozu pripadnika lokalnog odbora SNS-a zbog njihove nemogućnosti da silom i protivno odluci građana preuzmu vlast u Šapcu. Pokazuje ovo i njihovu svest o skorom slomu politike i stranke kojoj pripadaju i na nivou države. Ali pokazuje i da su lični interesi jedina politika ove grupe ljudi i da su u svojoj borbi za vlast spremni da ruše sve društvene, moralne i pravne norme i narušavaju ugled našeg grada.

Gradski odbor Narodne stranke u Šapcu podseća sve aktere na političkoj sceni da se vlast osvaja na izborima, glasovima birača, nosilaca suverenosti, koju oni prenose svojim izabranim predstavnicima da u njihovo ime i za njihvu dobrobit vrše javna ovlašćenja.  Zato dobijanje poverenja građana jeste jedini legalan i legitiman način dolaska na vlast. Svi ostali su nemoralni, nezakoniti i neprihvatljivi.

Pozivamo sve građane Mačve, Pocerine, Posavine i Šapca da zajedno gradimo naš grad, da branimo svoju izbornu volju, svoje nasleđe, tradiciju, pravo da biramo i budemo birani, da sami odlučujemo o svom novcu i sudbini svog grada. Jer Šabac zaista jeste PRVI GRAD SRBIJE.

Exit mobile version