Evropska unija odobrila 900.000 evra za projekte u Šapcu

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović saopštio je na sednici Skupštine grada da je Šapcu odobreno 900.000 evra iz fondova Evropske unije za finansiranje kapitalnih projekata.

Veći deo, blizu 750.000 evra namenjeno je opremanju industrijske zone odnosno aktiviranju novog zemljišta za investitore i za uređenje Kvantaške pijace, a 150.000 evra za ravšetak rekonstrukcije Sokolskog doma.

-Grad Šabac posluje stabilno, nikome ništa ne dugujemo, ulazimo u novi invetsicioni ciklus, danas na računu imamo 780 miliona dinara. Potvrda našeg uspešnog rada je i činjenica da je Evropska unija odlučila da investira 900.000 evra u kapitalne projekte grada. Ova sednica Skupštine je redovna, ali okolnosti u kojim je pripremana su neredovne zbog policijske okupacije Gradske uprave u poslednjim nedeljama. Ja ću ambasadora Evropske unije izvestiti o odobrenim projektima, ali i o mom predstojećem izlaganju u Strazburu o svim pritiscima koje trpimo kao opoziciona lokalna samouprava u Srbiji, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.

On je kazao da se protiv zlonamernih navoda i neistina koje iznosi opozicija u Šapcu mora boriti preko suda.

– Tužno je na šta je spala opozicija u Šapcu. U gnusne laži i optužbe SNS-a niko dobronameran ne veruje. Strašno je i to što odbornici SNS-a imaju informaciju kako će se izjasniti Viši sud ili Tužilaštvo što znači da neformalne grupe upravljaju državnim institucijama. O tome ću izvestiti u Strazburu i obevestiti sve relevantne međunarodne institucije u Srbiji, poručio je gradonačelnik Zelenović.

Exit mobile version