E, moj Beograde!

LIČNI STAV:  HANIBAL KOVAČ

Da, Beograd je uvek bio za nas, ne samo Srbe nego sve žitelje Balkana ne samo grad, nego i simbol i to mnogo čega… Slobode, provoda, kulture, sporta i vaskolikog srpstva… Beograd je bio i proza i poezija i rokenrol i novi talas i Bitef i Prelević, Gaga Nikolić i…. Da, bio je Beograd.

Danas, ovih kišnih novembarskih dana, ponosni Beograd je tužan ali ipak, ostao je simbol na sreću, samo privremeni u nekom novom kontekstu… Onako raskopan, razvaljen i devastiran rukom i mehanizacijom zlonamernih imbecila, Beograd je ovih dana postao pokazatelj kuda Srbija zapravo ide. Danas Beograd nije više Beli grad, nego sivo-crni umorni starac nad kome se užasno, šatro predizborno iživljavaju. I takvo stanje u Beogradu traje već godinama, od kako su biši crni a novi Evropejci zagospodarili njime… Fantomkama rušili Savamalu, pravili fontane za jednokratnu upotrebu i drže ga raskopanog već mesecima i to toliko raskopanog da je nemoguće po njemu ne voziti kola, nego ni hodati… Kiša, blato, kaljuga i baruštine po sred centra… Na sve to, naš i vaš Beograd je dobio i nove privremene žitelje i to one predizborne, koji će, eto, moći dva puta da glasaju, kako u Beogradu, tako i u „Pičkovcima“ širom Vučićevske Srbije. E takvih privremenih kurtona,  u ponosnom i starom Beogradu je kažu već oko 40.000 „novih žitelja“ Vračara, Dorćola, Čubure, „Krsta“ ali i Krnjače… Eeeee moj Beograde.

P.S.

Ako niste skoro bili, skoknite časkom do Beograda i biće vam jasno kuda Srbija pod Vučićem ide i puzi… U blato, kal, jad i čemer!

Exit mobile version