Dva zlata i srebro za Bokserski klub „Mačva“

Uspeh boksera iz Šapca na Prvenstvu Srbije

U nedelju je završeno pojedinačno prvenstvo Srbije za pionire, kadete i juniore u Kruševcu. Bokserski klub „Mačva“ je zabeležio fenomenalan rezultat, što je jedan od dokaza da polako staje na noge i da ide pravim putem. Klub „Mačva“ vratio se sa dva zlata i jednom srebrnom medaljom.

Veljko Jovanović je boksovao u juniorskoj konkurenciji. Imao je dva meča do zlatne medalje, prvi meč je bio izuzetno težak susret a protivnika je pobedio u sve tri runde. U finalu je dobio znatno težeg i jačeg protivnika ali mu je već u prvoj rundi zadao nekoliko ključnih udaraca i sudija je prekinuo meč te je Veljku pripalo zlatno odličje.

„Na takmičenju je bilo izuzetno lepo, druženje je bilo fantastično. Najteže mi je bilo u finalnom meču, jer sam dobio znatno višeg i težeg protivnika, a ceo meč mi se činio kao večnost. Ovom takmičenju je prethodilo dosta rada, ali na kraju se sve isplatilo pa sam osvojio zlato“, kaže za „Podrinske“ Veljko Jovanović.

Uroš Ćosić je takođe imao dva meča, u polufinalu je savladao protivnika iz „Viteza“ sa kojim se i ranije susretao, dok je finalni meč bio dosta izjednačen po pitanju snaga. Na žalost izgubio je nakon glasanja sudija, tri prema dva. Uroš se takmičio u kategoriji kadeta do 48 kilograma.

„Bilo je dobro takmičenje ali mi je krivo što nisam osvojio treće uzastopno zlato za tim. Najteže mi je bilo da boksujem pred prepunim tribinama i pred porodicom i prijateljima, ali dobro sam se pokazao. Nije bilo lako, u hali je bilo jako toplo i zagušljivo“, kaže Uroš Ćosić.

Mika Drndarević je imao jako dobrog protivnika, ali uspeo je da ga savlada u sve tri runde. Zlatnu medalju je osvojio u kategoriji pionira do 40 kilograma.

„Mnogo sam se spremao za ovo takmičenje, svi smo naporno radili u prethodnom periodu. Takmičenje je bilo veoma teško ali se sve isplatilo na kraju, kada sam osvojio drugo zlato za klub“, navodi Mika Drndarević.

Uspesi bokserskog kluba „Mačva“ dolaze nakon izuzetno teškog perioda za klub i dolaska nove uprave na čelo kluba. Prethodne dve godine, boksu u Šapcu se vraća stara slava, a klub dobija sve više članova ali po svemu sudeći i najsjajnijih odličja.

Đ.M.

Exit mobile version