Dva ultrazvučna aparata za Dom zdravlja Šabac

Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić posetio je Dom zdravlja Šabac povodom nabavke dva nova ultrazvučna aparata. Jedan od njih namenjen je Službi za zdravstvenu zaštitu žena, a drugi Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva.

– Nabavka ova dva ultrazvučna aparata nije značajna samo za Dom zdravlja već za ceo grad, za sve naše sugrađane. Zato smo za nabavku ovih aparata iz budžeta izdvojili 4,7 miliona dinara. Do kraja godine biće nabavljena i centralna sterilizacija, počeće prva faza rekonstrukcije objekta u Prnjavoru, a sve sa jednim ciljem – da naši sugrađani imaju kvalitetne uslove za lečenje i to na području cele Gradske uprave. Ovo je značajno i za lekare i zaposlene u Domu zdravlja, a mi kao grad prepoznajemo njihov profesionalni entuzijazam i obezbeđenjem boljih uslova i moderne opreme dajemo im podršku, rekao je Nemanja Pajić, zamenik gradonačelnika Šapca.

U profesionalnom smislu, ovo su najsavremeniji aparati, imaju 4 D opciju i višestruke namenske sonde – mogu se koristiti za kardiološke, ginekološke i preglede mekih tkiva.

– Ovo znači mogućnost vrhunske dijagnostike i poboljšanje kvaliteta usluge. Pet naših lekara već je prošlo obuku za rad na ovim modernim aparatima, a na obuci je trenutno još šest kolega. Od početka godine u našoj ustanovi obavljeno je više od 1.600 ultrazvučnih pregleda, a nabavka ovih aparata će, uveren sam, doprineti povećanju palete i obima usluga , rekao je Prim dr. Miroslav Popović, direktor Doma zdravlja Šabac.

Rekonstrukcija prostora u kom će biti postavljena cetralna sterilizacija je u toku, a do kraja godine sterilizator bi trebalo da bude u funkciji. Vrednost centralne sterilizacije je 12 miliona dinara, a sredstva je obezbedio Grad Šabac sa ciljem stvaranja adekvatnih uslova za pružanje primarne zdravstvene zaštite svim građanima Šapca.

Exit mobile version