Dva pacijenta u Šapcu pozitivna na virus COVID- 19, kontakti utvrđeni

Gradski štab za vanredne situacije poziva građane da poštuju propisane mere

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje koji je dostavljen Štabu za vanredne situacije, u Šapcu je danas registrovano dva slučaja zaraze koronavirusom, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije grada Šapca. Zavod za javno zdravlje Šabac obavestio je u 16 sati Štab da je od 10 uzoraka za koje su rezultati danas stigli, dva pozitivna slučaja zaraze virusom COVID-19.

Zdravstveno stanje obolelih i njihovih kontakata prati se prema proceduri, o čemu će javnost obaveštavati nadležne zdravstvene ustanove.

-Danas oko 16 sati Gradski štab dobio je izveštaj Zavoda za javno zdravlje Šabac. Od deset uzoraka poslatih u laboratoriju 1. aprila, dva uzorka šabačkih pacijenata su pozitivna. Zavod je preduzeo sve potrebne mere i o tome obavestio Štab. Kontakti su već utvrđeni, a spisak je poslat nadležnoj Republičkoj sanitarnoj inspekciji koja će doneti rešenje o njihovoj izolaciji. Sve dalje mere preduzeće nadležne zdravstvene institucije u gradu. Pozivamo građane da budu oprezni, poštuju propisane mere, kako bismo sprečili dalju transmisiju bolesti u gradu- navela je pomoćnica gradonačelnika Jelena Topalović Petrović.

U Šapcu je 767 osoba pod zdravstvenim nadzorom.

D.D.

Exit mobile version