Dupli fudbalski spektakl u Šapcu

Šapčane ove nedelje očekuje dupli fudbalski spektakl, jer fudbaleri Mačve dva puta dočekuju Crvenu zvezdu- najpre u sredu u okviru četvrtine finala Kupa Srbije, od 15.30 sati i u nedelju, u 28. kolu Super lige Srbije, od 17 sati. Poslednju takmičarsku utakmicu crveno- beli u Šapcu su igrali pre pet decenija.

Šef struke Mačve Dragan Aničić rekao je da su pred njegovom ekipom dve izuzetno teške utakmice, jer se igra protiv najkvalitetnijeg protivnika u ovom rangu takmičenja. Podsetio je na izuzetne rezultate koji je taj klub postigao u prošloj godini na čelu sa Milojevićem i Kosanovićem, te je gostima prepustio ulogu favorita.

Saopštenje za javnost

Poštovani navijači,

Fudbalski savez Srbije je četvrtfinalnu utakmicu KUP-a Srbije između šabačke Mačve i ekipe Crvene zvezde, koja se igra u sredu 14. marta od 15 časova i 30 minuta, proglasio utakmicom visokog rizika, zbog čega će bezbednosne mere biti podignute na visok nivo. Ulice oko stadiona „Mačve“ biće zatvorene za saobraćaj i molimo Vas da svoje automobile na dan utakmice ne parkirate na tim mestima. Napominjemo da navijači Crvene zvezde ulaznice za Istočnu tribinu od sutra mogu kupiti u posebno odvojenoj biletarnici koja će biti smeštena u „Kuli“ stadiona od 11 do 18 časova, kao i na dan utakmice od 10 sati. Prodaja ulaznica i na drugim biletarnicama obavljaće se u ovom vremenu.

Cene ulaznica: Jug – 400 dinara, Istok – 500 dinara i Zapad – 1.000 dinara. Za ovaj meč važe sezonske karte.

Ulaz je besplatan samo za decu mlađu od 10 godina. Po propisu superligaškog takmičenja, deca uzrasta do 16 godina mogu prisustvovati utakmicama jedino u pratnji punoletne osobe. Zbog ograničenog broja mesta podsećamo da ulaz na Zapadnu tribinu plaćaju svi. Molimo Vas da zbog pojačanih mera bezbednosti na utakmicu dođete ranije.

FK „Mačva“ Šabac

 

Oficir za medije/pr FK „Mačva“, Ana Acan

-Nismo u situaciji da pretimo, ali mi ćemo sa naše strane da učinimo sve što je u našoj moći, bez straha, sa puno respekta prema protivniku, da probamo najpre u sredu da učinimo utakmicu interesantnom za publiku, a zatim da napravimo dobar rezultat. Ukoliko se desi da napravimo iznenađenje, onda bismo verovatno ponovili najveći uspeh u istoriji Mačve u KUP-u- rekao je Aničić i dodao da u prvenstvu, za razliku od KUP-a, ima mogućnosti za popravni.

Prvotimac Mačve Nenad Gavrić, koji je i bivši igrač Crvene zvezde, očekuje fudbalski spektakl pred punim tribinama.

-Budućem šampionu se nikada ne preti, ali se nadam da ćemo bar u jednom od ova dva susreta izaći kao pobednici. U svojim redovima imaju najbolje desno krilo u državi, ako ne i među pet igrača tog profila u Evropi, Slavoljuba Srnića. Predvođeni su odličnim trenerom Milojevićem, koji je Zvezdu vratio gde joj je mesto- rekao je Gavrić i pozvao publiku da bodri domaćine sa tribina.

Štoper Marko Jevtić očekuje težak meč, ali je uveren da će motivisanost ekipe doneti dobar rezultat.

-Moji saigrači i ja ćemo se potruditi da Zvezda ne pobedi, iako je trenutno najbolja ekipa u našoj ligi- poručio je Jevtić.

D.Dimitrijević

Exit mobile version