Dugoročna saradnja na patriotskoj osnovi

Koalicija DSS-Dveri

 

Zvanični koalicioni sporazum između gradkih odbora DSS i „Dveri“ u ponedeljak su potpisali dr Aleksandar Pavlović i Predrag Vukosavović, a potpisivanje za zajedničku listu trajaće do 21. marta. Simpatizeri i građani listu mogu podržati u prostorijama DSS, Kraljice Marije 15, u vremenu od 13 do 15 časova. Dr Aleksandar Pavlović ističe da predloženi kandidati ispunjavaju sve preduslove da predstavljaju ovu koalicju, a to je pre svega pošten odnos pema biračima. To su časni ljudi, za koje treba glasati, a ne, ko što je po pravilu kod nas, da se glasa protiv nekoga. U Šapcu se svašta dešava, javljaju se i stranke čudnih naziva, ne biraju se sredstva da se dođe do birača. Izrazita je kupovina odbornika, prelazaka iz stranke u stranku, i više se ne zna ko odakle dolazi. Očekuje se najčudnija, a to je praktično najprljavija kampanja. Obećava se sve, ima i kupovine glasova, a posle po starom običaju ili se ne ispuni ili zaboravi. DSS i „Dveri“ su jedine stranke koje su opozicione i na republičkom i na lokalnom nivou, što govori o našem opredeljenju. I pre i posle izbora naše dve stranke radiće časno i pošteno, rekao je Pavlović.

Administrator „Dveri“ Predrag Vukosavović podseća da saradnja ove dve stranke traje već godinu dana. Danas potpisani sporazum znači da se u delo sprovodi participativna demokratija, učešće svih segmenata društva u javnom životu. Ne trabaju nam otuđene političke elite kojima je preči lični od državnog i narodnog interesa. Žiteljima Šapca u političkoj ponudi imaju istinsku patriotsku opciju. Na lokalnom nivou treba da pokažemo kako da iskoračimo iz svojih dvorišta, a politički subjekti su naše komšije, rođaci, prijatelji… Prvo ćemo biti oči i uši a posle vredne ruke našeg grada, rekao je Vukosavović.

Među najznačajnijim zadacima su zabrana stranačkog zapošljavanja, a kao prioritet da se nezaposlenim majkama sa tri i više dece mesečno daje po 350 evra. Briga o natalitetu je briga o budućnosti Srbije, a porazni su statistički podaci da svake godine nestane jedan grad od 30.000 žitelja. Ove stranke zalažu se za odbranu Kosova i Metohije u sastavu Srbije, zaustavljanje evrointegracija, sprečavanje ulaska Srbije u NATO, čvrste veze sa Rusijom, ekonomski patriotizam kao i porast životnog standarda i borba protiv kriminala i korupcije.

D.E.

Exit mobile version