DS u pola tri ujutru predao listu RIK

Iz Šapca dva kandidata

 

Demokratska stranka predala je u nedelju oko pola tri ujutru RIK-u listu kandidata za poslanike za vanredne parlamentarne izbore 24. aprila.

Nosilac i prvi na listi je lider demokrata Bojan Pajtić, koji je poručio da će građani Srbije izaći na izbore i da će to biti čin odbrane njihovog samopoštovanja i dostojanstva.

Na listi „Za pravednu Srbiju – Demokratska stranka“ su, pored DS, Nova stranka, Pokret za Krajinu, Zajedno za Šumadiju, Zajedno za Srbiju, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.

Prvih 20 ljudi na listi DS: Pajtić, Mićunović, Vučković, Ješić, Božović, Ćirić, Čomić, Videnović, Stevanović, Živković, Petrović, Jerkov, Milojčić, Nikolić, Marjanović, Žigmanov, Milisavljević, Martinović, Kuzmanović i Milošević.

Mačvanski okrug predstavljaju: Dušan Petrović, diplomirani pravnik iz Šapca na 11. mestu, Miloš Milošević, diplomirani pravnik iz Šapca (38. mesto), Slobodan Sarić, diplomirani ekonomista iz Vladimiraca (110. mesto), Vladimir Jakovljev, diplomirani inženjer elektrotehnike iz Ljubovije (118. mesto), Svetlana Knežević, lekar iz Bogatića (154. mesto) i Slobodan Savić, dipl. inž. mašinstva iz Bogatića (239. mesto).

Lider DS Bojan Pajtić poručio je da su građani Srbije u protekle četiri godine otkako je SNS na vlasti, poniženi i osiromašeni. Prema njegovim rečima, period vlasti Aleksandra Vučića obeležila je nepravda, a najveća nepravda učinjena ne je penzionerima kojima su smanjena primanja.

Demokratska stranka na vanrednim parlamentarnim izborima nastupa pod sloganom “Živeti sad”, istakao je Pajtić i naveo da pametni više ne smeju da se sklanjaju i da se ne može dozvoliti da sadašnja vlast ponižava građane i u naredne četiri godine.

Demokratska stranka je sakupila 11.844 potpisa i druga je partija koja je posle SNS predala listu za vanredne parlamentarne izbore zakazane za 24. april.

Exit mobile version