DS Šabac: SNS režim spreman da silom spreči promenu vlasti na izborima

Ponovo je režim Aleksandra Vučića u Šapcu primenio silu u nameri da sačuva vlast ali i sopstvenu slobodu, ovaj put naredivši javnim beležnicima da na sve načine ometu i onemoguće prikupljanje potpisa podrške listi Ujedinjeni za pobedu Srbije.

U utorak kada su raspisani izbori, na državni praznik Sretenje, beležnici su u Šapcu radili u trećoj smeni da bi vladajućoj stranci tokom noći overili potpise podrške za izbornu listu. Sutra, u sredu, ti isti beležnici su pod pritiskom režima Aleksandra Vučića odbili da opozicionoj listi Ujedinjeni za pobedu Srbije dodele knjige i službenike za overu potpisa.

Beležnici iz Šapca su kao prve slobodne termine za overu potpisa odredili subotu i nedelju umesto srede i četvrtka, kako je od njih zatražio ovlašćeni predstavnik predlagača liste. Taj svoj postupak obrazložili  su nemanjem slobodnih termina, iako je ovlašćeno lice predlagača prvi u Šapcu podneo zahtev za overivače za pomenute dane.

Na ovaj način režim Aleksandra Vučića je pritiskom na javne beležnike silom sprečio građane Šapca da učestvuju u izbornim radnjama i svojim potpisima podrže opozicionu listu Ujedinjeni za pobedu Srbije, obzirom da je proces prikupljanja potpisa podrške završen.

Demokratska stranka ukazuje na spremnost režima Aleksandra Vučića da nečasnim i protivzakonitim radnjama i primenom sile spreči promenu vlasti na predstojećim izborima 3. aprila i tako pokuša da po svaku cenu zadrži vlast i uzurpirane privilegije.
Nasilnim onemogućavanjem građana Šapca da svojim potpisima podrže opozicionu listu, vlast potvrđuje da su izborni uslovi neuporedivo lošiji nego 2020. godine, te da je održavanje poštenih izbora praktično nemoguće, na šta Demokratska stranka neprekidno ukazuje.

Demokratska stranka zato poziva sve građane Srbije i Šapca da svoju podršku listi Ujedinjeni za pobedu Srbije iskažu na izborni dan 3. aprila i da na taj način, demokratskim putem, masovnim izlaskom na izbore mafijaški režim Aleksandra Vučića pošaljemo u istoriju, a sve koji su se ogrešili o zakon i u zatvor.

 Gradski odbor Demokratske Stranke Šabac

 

Exit mobile version