Druženje petaka sa planinarima

Na času nastavnice istorije Marije Janković, odeljenjskog starešine odeljenja V/1, govorilo se o značaju sporta, sportske rekreacije, vođenju zdravog života i značaju prirode. Kroz bavljenje sportom nadograđuje se ne samo fizička snaga nego i emotivna i mentalna strana našeg bića, stiču se nova poznanstva, a kao vrhunac, aktivnosti u prirodi doprinose i produhovljenju čoveka.

Gost na času je bio predsednik planinarskog društva „Tornička Bobija“, Željko Banović kao i član kluba, planinarski vodič, Jovica Radović. Učenici su upoznati sa osnovama planinarenja, različitim vidovima planinarskih akcija, načinom postupanja u prirodi u određenim situacijama kao i prednostima boravka na čistom vazduhu. Posebnu pažnju im je privukla planinarska oprema. Ovo odeljenje je već učestvovalo na đačkom maratonu a sada su mnogi od njih poželeli da se ponovo priključe novim akcijama.

– Malo druženja sa budućim velikim planinarima. Veliko hvala profesorici Mariji Janković i OŠ “Petar Vragolić”, koja nam je pružila priliku da sarađujemo i prezentujemo klincima nešto, nadam se, i njima zanimljivo – rekao je Željko Banović.

Osnovna škola „Petar Vragolić“ Ljubovija

Exit mobile version