Druženje futsal reprezentativaca sa đacima iz šabačkih škola

Pred utakmicu Srbije protiv Irana

Predstavnici futsal reprezentacije Srbije posetili su u sredu OŠ „Jevrem Obrenović“ i Ekonomsko- trgovinsku školu „Stana Milanović“. U sklopu priprema za utakmicu protiv Irana koja će se odigrati u utorak, 5. februara u Hali sportova „Zorka“, obe ekipe borave u Šapcu, a u cilju popularizacije sporta družili su se sa mladima. Posebno oduševljeni bili su osnovci, učenici sva četiri razreda i polaznici Školice sporta „Rasti zdravo- sport u škole“, koji su se fotografisali, tražili autograme, ali i imali priliku da se oprobaju na terenu sa reprezentativcima Markom Pršićem, Milošem Simićem i Strahinjom Petrovim, u pratnji trenera Vladimira Jovanovića, Marka Gavrilovića i tim menadžera Igora Gačića.

Svi koji izaberi sport su pobednici

Poruka je jasna- ako izaberu sport, već su pobedili. Ako vreme provedeno za kompjuterom, televizorom i u korišćenju mobilnog telefona, zamene sportskim aktivnostima, imaće srećnije i zdravije odrastanje, ali i steći mnogo drugara, poručili su im gosti.

Istaknuti reprezentativac i jedan od naših najboljih igrača Pršić je čest gost u Šapcu i rado učestvuje na turnirima koji se odigravaju i leti i zimi.

-Sećam se kad sam kao klinac jedva čekao da vidim trenerku sa obeležjima Srbije, sad je i nosim, pa mogu da razumem njihovo oduševljenje. Odigao sam jedno svetsko prvenstvo, dva evropska, sad igram u Pragu u Češkoj, ranije sam bio u Azerbejdžanu, proputovao na neki način čitavu Evropu, bio na Tajlandu i u Brazilu, stekao iskustva koja verujem da sebi ne bih mogao da priuštim da se bavim bilo kojim drugim poslom u Srbiji, a verujem da sam u isto vreme stekao i prijatelje za ceo život- istakao je on i pozvao publiku da isprati susret sa Iranom.

Šabac poznat po brojnoj publici i fer navijanju

-Publika je u Šapcu uvek bila brojna, poznata po fer i sportskom navijanju, a isto očekujemo i sada. Sve manje sredine u odnosu na Beograd, Novi Sad i Niš, uvek podržavaju i vole sportske manifestacije, pogotovo što je taj naš sport još uvek u razvoju. Mislim da će hala biti puna, pozivam sve ljubitelje sporta, verujem da će im biti zanimljivo, imajući u vidu i disciplinu i protivnika- podvukao je Pršić.

Direktorka OŠ „Jevrem Obrenović“ Jelena Jevrić naglasila je da škola vodi računa o obrazovanju učenika, ali i o njihovom zdravlju, te da ih stoga poseta reprezentativaca i poruke koje su poslali posebno raduju.

-Podržavamo sve manifestacije koje podstiču kod dece svest o fizičkom razvoju, sportu, prednostima fer pleja, takmičenja, tražimo načine da decu upoznamo sa različitim vrstama sporta, kao i da budu u mogućnosti da upoznaju sportiste različitih disciplina- poručila je Jevrićeva.

Pršić i Simić redovni su učesnici međunarodnog Futsal božićnog turnira koji je ove godine drugi put održan u Šapcu. Simić, koj i trenutno igra u Mađarskoj, bio je jedan od najboljih igrača Evropskog prvenstva u Beogradu pre dve godine, dok je Petrov standardni reprezentativac i jedan od naših najboljih igrača. Futsal reprezentacija Srbije je među pet najboljih na svetu, dok je Iran treći, te se očekuje zanimljiv susret u Hali „Zorka“ u utorak od 20 sati. Organizator susreta je agencija „MM stars“.

D.Dimitrijević

Exit mobile version