Drugi zimski stonoteniski kamp u OŠ „Vuk Karadžić“

Drugi zimski stonoteniski kamp u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ ove godine okupio je tridesetak učesnika koji su odlučili da slobodne vreme na raspustu posvete sportskim aktivnostima. Učenike je obišao i sa njima zaigrao stoni tenis i pomoćnik gradonačelnika zadužen za obrazovanje dr Goran Stojićević.

On je pozdravio spremnost dece da misle o svom fizičkom zdravlju i uzmu učešće u kampu koji će, u godinama koje predstoje, sigurno prerasti u tradiciju.

-Ovo je jedna specifičan zimski kamp, gde se ne izvodi klasična nastava, već se radi o fizičkom vaspitanju, stonom tenisu. Tridesetak dece je došlo da pet dana uči nove stilove u tenisu, kako bi u budućnosti bili bolji sportisti. Jedan od strateških ciljeva Grada kada je reč o obrazovanju upravo jeste uvođenje više časova fizičkog vaspitanja u redovnu nastavu- podvukao je dr Stojićević.

Učenike budno prate dva profesora fizičkog vaspitanja, Zoran Gajić i Jovica Delić. Jedan od učesnika, Miloš Damnjanović, istakao je da je za njega takmičenje u stonom tenisu dobar način da kvalitetno provede vreme na raspustu.

-Volim da igram stoni tenis, a pored toga, ovo je za mene i dobra prilika za druženje. Voleo bih da ovaj kamp postane tradicija, jer ću sigurno učestvovati i sledeće godine- rekao je Miloš.

Zimski kamp je počeo u ponedeljak 6. februara, a danas je poslednji dan takmičenja. Direktor škole Dragoslav Pavlović zadovoljan je odzivom učenika, a raniji rezultati koje su postizali u ovom sportu jasno pokazuju da je to za njih i prilika da pokažu takmičarski duh.

-Smatram da je dosta dobra odluka učenika da deo svog slobodnog vremena provedu ovde u školi baveći se sportom, uz mogućnost da prošire svoja već stečena znanja i razmene iskustva. Naša škola ostvaruje i dobre rezultate u stonom tenisu zbog uslova koje imamo. Ženska ekipa išla je na republičko takmičenje i prošle i ove godine, bili su prvaci opštine i okružnog takmičenja u stonom tenisu- istakao je direktor škole.

Budući da za potrebe mečeva koriste svečanu, a ne sportsku salu, uzdaju se u podršku lokalne samouprave i veruju da će ljubiteljima stonog tenisa omogućiti da se sledeći kamp održi u pravoj, namenskoj sali.

D.Dimitrijević

Exit mobile version