Drugi dan sajma u duhu tradicije i Čivijaša

„Podrinske“ na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Drugi dan Međunarodnog sajma turizma Turistička organizacija grada Šapca iskoristila je da posetiocima predstavi čivijaški duh, koji najbolje reprezentuju „Čivijada“, „Čivijaški karneval“ i orkestar Kulturno- umetničkog društva „Abrašević“. Glumci Ivan Mihailović i Nevena Ristić posetili su štand TOŠ-a i otkrili zašto Šabac treba da bude nezaobilazna destinacija domaćim i stranim turistima.

Gužva na šabačkom štandu napravila se već sa prvim zvucima orkestra „Abraševića“. Neizostavni deo repertoara straogradske muzike Nikole Markovića Gibe bila je čuvena „Ja u Šabac noćas idem“, a mlade nade „Abraševića“ takođe su pokazale talenat i vokalne sposobnosti.

Deceniju „Čivijaškog karnevala“ obeležila je i karnevalska trupa „Slatkiši“, koja je izvela koreografiju uz ritam „Flamingosa“ i izmamila aplauze prisutnih.

Ubrzo su se za štandom Turističke organizacije našli i glumci Nevena Ristić i Ivan Mihailović i podelili osmehe i dobro raspoloženje sa domaćinima i svima koji su poželeli da se sa njima fotografišu.

Mlada glumica prošle godine bila je deo „Pozorišnog proleća“ i ulogom Nine Herbert u „Klaustrofobičnoj komediji“ oduševila je ljubitelje pozorišne umetnosti, ali i stručnu kritiku. Ove godine neće biti učesnik, ali je obećala da će se, ako joj vreme i obaveze dozvole, naći u publici.

-Igrala sam predstave i imala više gostovanja u Šapcu i vrlo rado mu se vraćam. Osim toga, moja draga prijateljica i koleginica tamo živi. Svaki grad pored reke je poseban i ima svoju dušu, tako da se uvek radujem kad sam u prilici da posetim Šabac i kad igram predstavu kod vas- rekla je Nevena i obećala da će biti na „Čivijaškom karnevalu“, koji njen kolega Ivan Mihailović tradicionalno ne propušta.

Štand TOŠ-a su posetili i direktor Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ dr Branko Vujković i njegov pomoćnik dr Dejan Pavlović i pohvalili dobru atmosferu koju su tamo zatekli. Istovremeno, ispred Odeljenja za razvoj Grada Šapca, načelnik Gradske uprave Jovan Nedeljković predstavio je privredne potencijale grada.

„Podrinske“ su posetile i štandove Bogatića, Ljubovije, Malog Zvornika i Loznice. Opširniji izveštaj sa sajma možete pročitati u našem naredom broju koji izlazi u četvrtak, 2. marta. Podsećamo, Sajam turizma traje do nedelje, što znači da i danas možete pružiti podršku predstavnicima Šapca, koji će se potruditi da sve posetioce lepo ugoste, ali i upoznaju sa turističkim potencijalima planine Cer.

D.Dimitrijević

Exit mobile version