Druga radionica u okviru Social Impact Award programa

U Startit centru Šabac

U okviru Social Impact Award edukativnog programa, u Startit centru Šabac prošlog četvrtka je organizovana druga po redu radionica o društvenom predzetništvu,  „Biznis modeling“, na kojoj  je bilo reči o tome kako pokrenuti sopstveni biznis i promeniti društvo na bolje. Social Impact Award je edukativni program i takmičenje ideja za mlade od 15 do 30 godina sa željom da razvije i implementira inovativna rešenja za društvene i ekološke probleme.

-Razgovaramo o društvenom preduzetništvu, a društvena preduzeća su preduzeća koja funkcionišu na tržištu, generišu profit zaposlenima i osnivačima, a primaran motiv njihovog osnivanja i poslovanja je socijalna misija- da osnaže neku marginalizovanu grupu ili da reše neki ekološki problem. Govorićemo o biznis modelima, koje biznis modele možemo da primenimo kako bi ta biznis ideja postala održivi biznis koji zarađuje profit, a pritom pomaži zajednici- objašnjava programska koordinatorka SIA Ema Stepanović.

Na prvoj radionici govorili su o različitim biznis idejama, a na drugoj o konkretnim mehanizmima kako da te ideje o biznisima i rešavanju društvenih problema pretoče u biznise. Na trećoj- Biznis planiranje, imaće priliku da nauče kako da razviju biznis plan- vizit kartu s kojom se ide kod investitora u potrazi za inicijalnim kapitalom za startovanje biznisa.

Social Impact Award podrazumeva, ne samo radionice, nego i konkurs koji traje do 27. maja, a sve informacije se nalaze na sajtu http://socialimpactaward.rs.

-Konkurs je otvoren za mlade do 30 godina, čije su biznis ideje u začetku, a mi im dajemo mentorsku, ekspertsku i finansijsku podršku da to razviju u biznis. Naša misija je da promovišemo duh društvenog preduzetništva kroz edukaciju, podršku i povezivanje- podvlači Stepanovićeva.

Projekat Social Impact Award sprovodi organizacija Razlivalište, u saradnji sa Erste bankom, Coca- Cola HBC Srbija i Crna Gora, Austrijskom razvojnom agencijom, Erste Fondacijom i Startit Centrima. Naredna radionica, Biznis planiranje, biće održana u četvrtak, 17. maja od 18 sati u Startit centru.

D.Dimitrijević

 

Exit mobile version