Dr Ljubiša Kolarić – predsednik Odbora za poljoprivredu

Pokret Buđenje predstavlja predsednika svog prvog i najznačajnijeg odbora, Odbora za poljoprivredu.

Dr Ljubiša Kolarić rođen je 15.8.1976. godine u Štutgartu. Osnovnu školu i XI Beogradsku gimnaziju završio je u Beogradu. Poljoprivredni fakultet – Odsek za ratarstvo – završio je 2000. godine i stekao zvanje diplomiranog inženjera poljoprivrede za ratarstvo i povrtarstvo. Ostaje da radi na fakultetu kao asistent-pripravnik. Postdiplomske studije završava 2010. godine. Vodi vežbe i nastavu na osnovnim i master studijama. Radio je i na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru. Pored redovnog rada na svom fakultetu, bio je angažovan preko Građevinskog fakulteta za veštačenje u korist Privrednog suda u Sremskoj Mitrovici. Radio je i kao procenitelj štete nastale izlivanjem otpadnih voda u atar opštine Stara Pazova za utvrđivanje štete na poljoprivrednom zemljištu. Stekao je zvanje doktora agronomskih nauka na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu 2016. godine. Sticanjem zvanja doktora nauka izabran je u zvanje docenta na kom se izboru sada nalazi.

Pored svog stručnog i naučnog rada bavi se i društvenom aktivnošću. Član je Komisije za priznavanje sorti duvana pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Član je Saveta Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu. Član je Agronomskog društva Srbije, koje je osnovano kao grupa građana, gde obavlja funkciju sekretara.

Za svoj naučni, nastavni i društveni rad nosilac je priznanja u obliku povelja, zahvalnica i pohvala. Dr Ljubiša Kolarić živi i radi u Beogradu.

Exit mobile version