Domu zdravlja uručeni zaštitni viziri

Gradski štab za vanredne situacije dodelio je danas Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac 55 zaštitnih vizira koji se štampaju na dva 3D štampača u Centru za stručno usavršavanje i Tehničkoj školi.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović najavio je nove donacije, ali i nove mere Gradskog štaba za vanredne situacije. Izrazio je zahvalnost profesorima i inženjerima koji su napravili neophodnu zaštitnu opremu.

-Činjenica je da Grad Šabac ima te štampače i može da isporuči ovakav proizvod u našem gradu. Pored toga, očekujemo u sredu iz Požege donaciju još 500 novih vizira, tako da ćemo zadovoljiti potrebe sve tri narudžbine koje su sve tri ustanove dale Štabu za vanredne situacije- naglasio je načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije Zelenović.

Sinoć je Štab na vanrednoj sednici doneo odluku da Dom zdravlja preko sistema izabranih lekara kontroliše na dnevnom nivou 516 lica koja se nalaze u samoizolaciji. To znači da će, budući da sede kod kuće, umesto da oni pozovu lekare, lekari zvati njih i kontrolisati njihovo zdravstveno stanje svakog dana. Tim za zdravstvo će pripremati naredne korake u skladu sa tim.

Ovo je posebno značajno za osoblje koje radi u trijažnoj, Trećoj zdravstvenoj ambulanti, gde se pregledaju pacijenti za koje se sumnja da imaju virus COVID- 19.

-Od 18. marta dobijamo od Zavoda za javno zdravlje spisak osoba koje su stavljene pod zdravstveni nadzor i do sada smo pozvali 516 lica. Od danas će ih naši lekari svakodnevno pozivati i proveravati njihovo zdravstveno stanje. Mi ćemo Štabu za vanredne situacije podnositi izveštaj o tome- rekla je direktorka Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ dr Jasmina Stanković.

Zdravstveni radnici ističu da im donacija vizira mnogo znači, jer im je neophodna da bi nesmetano obavljali svoj posao.

– U suprotnom ne bismo mogli da primamo pacijente. To bi bilo opasno, kako za njih, tako i za nas- istakla je stomatolog Maja Jakovljević.

D.D.

Exit mobile version