„Dokle ćemo ostati, zavisi od ponašanja Nebojše Zelenovića u Beogradu“

Odbornici Srpske napredne stranke još u šabačkom Arhivu

Pojedini odbornici Srpske napredne stranke su još uvek u prostorijama čelnika Grada Šapca u Arhivu, u koje su ušli u petak u 15 sati. Među njima su i šef Odborničke grupe SNS-a dr Aleksandar Pajić, dr Slobodan Popović i dr Aleksandar Peranović.  „Ovo je mesto gde i mi možemo da uđemo. Mi smo gradski odbornici, nas je birao narod i ovo nije privatno vlasništvo nijedne stranke, već vlasništvo grada Šapca. Prema tome, mi smatramo da nama jeste mesto ovde, jer najveća odbornička grupa u Skupštini je upravo grupa koju predvodi Srpska napredna stranka. Ovde smo zato što smo mislimo da dostojanstvo insttitucija grada Šapca u Republici Srbiji nije predstavljeno na pravi način“, rekao je dr Pajić za „Podrinske“.

-Mi se zalažemo da se Zelenović kao gradonačelnik jednog velikog grada mnogo drugačije ponaša, da ne promoviše nasilje, da ne bude u društvu onih koji čine nasilje, jer je to bruka za čitav grad u kome je predsednik Republike Srbije dobio podršku preko 30 odsto naših sugrađana. On se u Republici zalaže za poštene izbore, a njegov član stranke je osuđen za kupovinu glasova, zalaže se za slobodu medija, a odbornici SNS-a nisu bili na njegovoj Televiziji Šabac u poslednjih pet godina, zalaže se za sve ono što čini demokratiju, a sam neće da izađe na televizijski duel da bi naši sugrađani mogli da čuju, pored njegove, i stranu priče koju promoviše SNS, odnosno istiinitu stranu priče koju želimo da podelimo sa sugrađanima. U poslednje tri godine iz vlasništva grada je nestalo preko 30 stanova. Sve su to stvari zbog kojih gradonačelnik ne treba da priča o poštenju. Podsećam da je Zelenović krivično osuđen, da je Apelacioni sud postupak vratio na ponovno suđenje. Mi smo ubeđeni da su i DRI, i Tužilaštvo, i veštaci koji su dokazivali njegovu krivicu govorili istinu- podvukao je dr Pajić.

Na pitanje dokle planiraju da ostanu u Arhivu, Pajić je rekao „do daljnjeg“, potvrđujući da to zavisi i od situacije u Beogradu.

-Ukoliko se interesna grupa okupljena oko Nebojše Zelenovića bude na normalan i dostojanstven način ponašala u Beogradu, naravno da mi nemamo razlog da nastavimo svoju borbu za dostojanstvo institucija. Ukoliko oni budu primenili bilo kakvo nasilje i izazvali nemire na ulicama Beograda, mi smo spremni da kažemo stop nasilju i jednim dostojanstvenim odnosom odgovorimo na nasilje koje oni promovišu- poručio je dr Pajić, rekavši da nema u planu da štrajkuje glađu.

D.D.

Exit mobile version