Docentu Pajiću, ti nisi Srpska napredna stranka

Medijski mrak – ili poslednji “trzaji” obmanjivača dr Aleksandra Pajića

Šta bi, za dr Pajića, bio medijski “dan”? Da pišemo loše o vlasti u Šapcu a lepo o njemu”! Nažalost ni za jedno ni za drugo nemamo argumente!

Kada su 1883. godine posmrtni ostaci Branka Radičevića preneti iz Beča i sahranjeni na Stražilovu kod Sremskih Karlovaca, na spomeniku je napisano:

“Mlogo hteo, mlogo započeo…

čas umrli njega je pomeo.”

Branko je u književnosti progovorio samo svoje „prve reči“ ali je i to bilo dovoljno da nikada ne umre.

„Mlogo“ godina kasnije (133) jedan lokalni političar, u pokušaju, pokušao je da prvim stihom ovog epitafa (epitaf – nadgrobni natpis na spomeniku, da razjasnim dr Pajiću da me ne optuži da je to nešto protiv SNS-a) pokaže svoju mudrost i duhovitost u ruiniranoj zgradi nekadašnjeg Doma kulture u Pocerskom Metkoviću.

Da je zapisano sve ono što je odlazeći poverenik GO SNS u Šapcu, dr Aleksandar Pajić, govorio, samo u ovoj godini, na konferencijama za štampu, režiranim kontakt televizijskim emisijama, nameštenim i sponzorisanim TV prilozima, uglavno sa seoskog područja… njegov „književni“ opus bio bi veći od sabranih dela Marije Jurić Zagorke. Ali, samo na prvi pogled. Mnogo pričao a malo rekao! Sve se svelo na bla, bla… truć, truć…

 

Izgubio nadu

-Ljudi ovde kažu za gradonačelnika Nebojšu Zelenovića: „Mnogo hteo, mnogo započeo a ništa realizovao nije…“. Pažljivi analitičar odmah će primetiti da u ovoj „smislenoj“ i „nadahnutoj“ rečenici nedostaje jedna, ključna, reč – odlazeći. Znači li to da je uvaženi dr Pajić izgubio svaku nadu da će doći do smene vlasti ili mu se ova zlokobna reč toliko prilepila, kao krpelj, za ime da više ne sme ni da je izgovori.

 

Novinarčići…

Biranim rečima: „Gradska uprava se bavi puštanjem novinarčića da pričaju laži i manipulišu o Srpskoj naprednoj stranci“ – završio je svoje istorijsko izlaganje, u sponzorisanom, gore pomenutom, prilogu lokalne televizije, odlazeći poverenik duboko zagledan u prepune kontejnere. Kako bi ih on praznio… svaki dan… i prazne bi praznio, samo da ostane… Poverenik. Ali, na tom putu su mu se isprečili, zamislite, neki novinarčići. „Gradska uprava“ ih „pusti“ a oni, av, av pa na Odlazećeg. Mora jadničak u rupu da pobegne. A tu marak. Medijski mrak.

 

Da razjasnimo…

Spinovanje, ili obmanjivanje javnosti a pogotovu čelnika SNS-a iz Beograda i drugih gradova Srbije od strane odlazećeg Poverenika da „Podrinske“ napadaju samo Srpsku naprednu stranku sumnjivo je kao penal na ivici šesnaesterca. Već kao taze ali i odlazeći poverenik dr Aleksandar Pajić poistovetio je sebe sa celom strankom. Svaki komentar na njegove izrečene gluposti i neistine su automatski napad na SNS, pa i Premijera lično. SNS to sam JA (to jest on, dr Pajić)! Naravno, svi koji ne razmišljaju „njegovom glavom“ vide da on na taj način pokušava da zaštiti sebe. Jer, gotov je! Verujem da će i „oni“ iz Beograda, kad pogledaju snimak emisije „Aktuelna tema“ videti da „Podrinske“ nemaju ništa protv SNS-a. Naprotiv. Srpska napredna stranka je potrebna Šapcu. Ali stranka koju će da vode mladi, čestiti, pametni i pismeni ljudi. Ne poluintektualci.

Exit mobile version