Diktarura v.d. direktorke Svetlane Stanković sve izraženija

„JEVREMOVA“ ŠKOLA NEZADRŽIVO SRLJA U PROPAST

„Ludilo“ koje je zahvatilo Osnovnu školu „Jevrem Obrenović“ u Šapcu sve je izraženije. Imenovanje Svetlane Stanković, istaknute aktiviskinje Srpske napredne stranke i odbornice u Skupštini grada preti da potpuno uruši ovu, do skora, jednu od najboljih škola u Srbiji. Samovolja, bahatost, neodgovornost i protvzakoniti rad kao i pretnje, obmanjivanje javnosti ali i učenika, roditelja i nastavnika postali su, za kratko vreme, manir v.d. direktorke.

I kada su svi očekivali, posle objavljivanja mišljenja Agencije za borbu protiv korupcije, da će Svetlana Stanković podneti ostavku na funkciju koja predstavlja sukob interesa pre nego što je ministar Šarčević, po sili zakona, smeni i tako pokaže da ima bar malo časti i dostojanstva v.d. direktorka nastavlja da sprovodi „hajdučiju“ u školi i svojim nerazumnim radnjama gura školu u propast.

Naime, ni juče, iako je bila zakazana, sednica Školskog odbora nije održana mada su se članovi najvišeg Organa vlasti pojavili u školi. Razlog je ponovni nedolazak, iako je po zakonu obavezan, v.d. direktorke na ovu sednicu kao i sekretarke škole koja se naprasno „razbolela“. Tako je školski odbor ostao uskraćen za materijal po kojem je trebao da donese i usvoji finansijski plan škole za 2020. godinu. Kakve će posledice, neusvajanje ovog plana, ostaviti na rad i funkcionisanje škole još se sa sigurnošću ne mogu predvideti ali sigurno neće doneti ništa dobro.

Takođe, iako postoji zakonska obaveza od pet dana, v.d. direktorka nije upoznala Školski odbor ni sa nalazom inspekcija koje su u proteklim danima kontrolisale zakonitost rada škole kao ni sa mnogim drugim stvarima od kojih zavisi budućnost ove prosvetne ustanove.

Očito je da je v.d. direktorka suspendovala zakon i u svoje diktatorske ruke preuzela svu vlast u školi.

Škola – to sam Ja, postao je moto v.d. direktorke Svetlane Stanković.

Ali nagoveštaj nade da će Svetlana Stanković ipak biti razrešena funkcije koju je uzurpirala političkom odlukom može se naslutiti i po tome što je televizija bliska šabačkim naprednjacima povukla, sa YouTube sramni prilog (BEZ ŠTRAJKA U ŠABAČKOJ OŠ „JEVREM OBRENOVIĆ“)  koji je sinoć objavila u svojim vestima.

A da li je skidanjem tog priloga i zvanično Stakovićeva „puštena nizvodu“ ostaje da se vidi.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version