Devojčice iz Osnovne škole „Majur“ posetile preduzeće SET d.o.o.

Upoznale uspešne žene u „muškim“ zanimanjima

Sa ciljem da devojčice koje završavaju osnovnu školu stvore prve kontakte za buduće buduće karijere i upoznaju se sa netipičnim profesijama kojima se bave žene u oblastima inženjerstva, tehnologija i prirodnih nauka, u saradnji sa Udruženjem poslvnih žena Srbije, preduzeće SET d.o.o. obeležilo je u četvrtak Dan devojčica, ugostivši devojčice Osnovne škole „Majur“.  

Članice tima SET-a govorile o svojim profesijama, obrazovanju, lepoti i izazovima posla, dokazujući da žene mogu biti jednako uspešne u zanimanjima tipičnim za muškarce i tako ih motivisale da se školuju u ovim oblastima. Devojčice su imale priliku da posete jedno od gradilišta firme- stambenu zgradu Centar 5 u Masarikovoj ulici.

Nakon prezentacije, učenica osmog razreda Bojana Maksimović imala je samo pozitivne utiske.

-Nisam zamišljala da će druženje ovako izgledati i zaista su mi se dopala izlaganja zaposlenih u SET-u. Razmišljam da upišem arhitekturu u Tehničkoj školi u Šapcu, a posebno mi se dopada dizajn eksterijera- navela je ona.

Njena vršnjakinja Veronika Gajšek voli umetnost, a njeno primarno opredeljenje je arhitektura. Kako je istakla, od malena crta, a ljubitelj je svih oblika umetnosti- uključujući i muziku i ples.

Diplomirani građevinski inženjer Ana Veselinović pokušala je da objasni devojčicama zašto se neke žene bave tzv. muškim poslovima, skrenuvši im pažnju da je to prilika da budu lideri tima.

-U našem poslu je veoma bitna koordinacija i svi moramo da budemo usaglašeni da bismo projekat do kraja izveli i uspešno završili- podvukla je Veselinovićeva.

Koordinatorka tima Biljana Obradović rekla je da je ideja da se devojčice ohrabre da veruju u sebe i svoje sposobnosti, te da prepoznaju da će ih vredan rad i zalaganje dovesti do uspeha. Ona ih je upoznala sa strukturom, načinom funkcionisanja i rada preduzeća.

Verujući u moć znanja i snagu tima, SET, uključujući se u ovu akciju, u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena Srbije, nastoji da motiviše i inspiriše devojčice da izaberu svoje profesije, veruju u svoje snove i vredno rade na njihovom ostvarenju.

D.Dimitrijević

Exit mobile version