Devet medalja za Šapčane

Odlični rezultati plivača PK „Delfin“ u 1. kolu Prvenstva Centralne Srbije

Prvo kolo Prvenstva Plivačkog saveza Centralne Srbije održano je prošle subote u Kragujevcu, uz učešće 258 takmičara iz 20 klubova.

Plivački klub „Delfin“ iz Šapca nastupio je sa 3 plivača koji su osvojili ukupno 9 medalja.

Osvajači medalja su:

Uglješa Pavlović (06), postao je prvak Centralne Srbije na 100m. delfin stilom a u apsolutnoj kategoriji (računaju se sva godišta), u istoj disciplini, zauzeo je treće mesto. Bio je i četvrti na 50m. kraul.

Iva Marković (06) bila je druga i postala je vicešampionka Centralne Srbije na 100 m. delfin stilom. Iva je zauzela treće mesto u apsolutnoj konkurenciji u istoj disciplini a osvojila je još dve, bronzane medalje, bila je treća na 50m. kraul i 200m. kraul.

Podvig je napravila i mlađana Iva Marjanović (10), koja je postala vicešampionka Centralne Srbije na 50 m. kraul i 100 m. prsno a bila je treća na 200 m. kraul.

-Ova deca zaslužuju sve čestitke i pohvale tim pre što su na ovo takmičenje otišli iz „punog treninga“ koje im je ujedno predstavljalo i dobru pripremu za predstojeće Letnje državno prvenstvo Srbije koje će se održati krajem jula i prvog dana avgusta u Nišu – kaže njihov trener, Nebojša Poznanović Senka.

 

Exit mobile version