Devet medalja za PK „Delfin“ iz Šapca

Međunarodni plivački miting „Petnica 2023“

Na velikom Međunarodnom plivačkom mitingu „Petnica 2023“ koji je održan prošlog ponedeljka na bazenuma SRC „Petnica“ kod Valjeva nastupilo je 459 plivača iz 33 kluba Srbije i regiona među kojima su bili i plivači šabačkog Plivačkog kluba „Delfin“.
Činjenica da su Šapčani osvojili devet medalja, u izuzetno jakoj konkurenciji, i da je ostvareno još nekoliko zapaženih rezultata je za svaku pohvalu.
Po običaju najveći uspeh ostvario je talentovani Uglješa Pavlović koji je osvojio 2 zlatne medalje u trkama na 50m i 100m delfin stilom.
Srebrne medalje osvojili su: Lana Kojić na100m leđno, Sara Popović na 200m kraul i Matija Stepanović na100m prsnim stilom
Bronzane medalje osvojili su Lena Popović (najmlađa šabačka plivačica okitila se sa dve medalje) u trkama na 50m kraul i 50m delfin stilom, Stefan Vuković u trci na 400m slobodnim stilom i Matija Stepanović (druga medalja) na 50m prsnim stilom.
– Naši plivači ostvarili su izuzetno dobre rezultate i osvojili neverovatnih 9 medalja na takmičenju koje je okupilo sve najbolje klubove iz Srbije a tu je bilo i nekoliko izuzetno jakih klubova iz regiona. Veoma sam zadovoljan njihovim nastupom i borbenošću a pre svega željom da ostvare što bolji rezultat. Ovo je jedno od prvih, letnjih, takmičenja pa očekujem da na narednim plivačkim mitinzima naši plivači ponove ovaj uspeh a možda i da ga nadmaše – kaže Luka Poznanović, trener.

Exit mobile version