„Demanti“ ili još jedna sramota Opšte bolnice Šabac

KAD SE SA DIREKTOROM „BRIŠE PATOS“

Takozvani „demanti“ na pisanje „Podrinskih“, koji je na svom sajtu objavio menadžment Opšte bolnice Šabac, vreujem, nikog nije iznenadio ali je zato, siguran sam, mnoge čestite ljude razočarao.

Prosto je neverovatno koliko se, oni koji su „položili Hipokratovu zakletvu“, a ušli u politiku zarad nekih ličnih interesa, tude da građanima Srbije, a samim tim i Šapca, ali i svojim kolegama nanesu što veću štetu i nesreću. I da ih bezočno lažu.

A u kontekstu te  „nesreće i laži“ može da se postavi i pitanje da li lekar koji je na čelu menadžmenta šabačke bolnice, a već tri godine obavlja tu funkciju nelegalno i nelegitimno, u svojstvu vd direktora, i svestan je toga, bez obzira što je vrhunski lekar – najbolji, može taj posao da obavlja kvalitetno i sa autoritetom. Pa naravno da ne može jer je pristao da bude rob i marioneta svoje političke partije i da radi u interesu nje, partije, a ne u interesu građana i pacijenata. Takođe, u takvom svojstvu i odnosu, autoritet direktora Opšte bolnice nije odmakao dalje od autoriteta spremačice iz razloga što svako onaj ko je na proteklim izborima dao nekakav „nemerljiv“ doprinos Srpskoj naprednoj stranci u osvajanju vlasti može sa njim, dr Slobodanom Popovićem, da „briše patos“.

A to „brisanje patosa“ najbolje oslikava „demanti“ menadžmenta Opšte bolnice Šabac kojim se pokušava zaštititi bahata i ključna figura u ovom slučaju ali figura koja je „ostavila srce“ u kriminalnim radnjama, pritiscima na medicinsko osoblje i terorom nad pacijentima (uglavno starijim) i značajno doprinela „pobedi“ Srpske napredne stranke na lokalnim izborima.

 

A šta je istina?

Informaciju o neisplaćivanju kovid nadoknade dobili smo od veoma “pouzdane” osobe a tu informaciju je potvrdilo još nekoliko zdravstvenih radnika koji nisu dobili  kovid nadoknadu za svoj nadljudski rad i napor. U trenutku kada je tekst napisan i objavljen šabačkim zdravstvenim radnicima nije bila isplaćena zaslužena nadoknada (lako proverljivo) već im je rečeno da je neće dobitit jer su „spiskovi izgubljeni i nisu na vreme predati“.

Međutim, posle pisanja „Podrinskih“ i činjenice da je šira javnost saznala za ovaj slučaj, po „političkoj liniji i hitnom postupku“, slučaj je „ispeglan“. Da se dalje ne „talasa“.

 

Sramota menadžmenta šabačke bolnice

Zato, potpuno je nevažno kako će i šta će menadžment Opšte bolnice Šabac da napiše u svom “demantiju” na sajtu već činjenica da ljudi koji su zaslužili tu nadoknadu nisu je dobili na vreme zbog neodgovornosti i bahatosti glavne sestre koja je “izgubila” spiskove. A to je zdravstvenim radnicima “u oči” rečeno. I da o tome nije objavljen tekst u „Podrinskim“ nikad je ne bi ni dobili.

Nažalost, živimo u zemlji u kojoj postoji samo jedna istina, ona koju saopštavaju članovi SNS-a. A to je sramota koju oni nikako da vide i shvate.

 

Hvala „Podrinske“

Bilo kako bilo istina je da je, posle pisanja „Podrinskih“, oko pedeset zdravstvenih radnika Opšte bolnice Šabac dobilo novčanu nadoknadu za svoj rad koju je neko hteo da im uskrati. To znaju radnici zna i menadžment a sada zna i javnost. I to je najvažnije. A da li će neko od tih radnika imati hrabrosti da kaže, bar u sebi, hvala „Podrinske“ nije toliko bitno.

NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE

Ivan Kovačević

Exit mobile version