Delegacija Kirgistana u poseti zdravstvenim ustanovama Šapca

Zavod za javno zdravlje Šabac bio je domaćin delegaciji rukovodilaca zdravstvenih ustanova iz Republike Kirgistan u okviru studijskog putovanja o menadžmentu zdravstvenog sistema u Srbiji koje je organizovao Euro Health u saradnji sa Centrom Škola javnog zdravlja i Institutom za socijalnu medicinu Medicinskog fakulteta  Univerziteta u Beogradu.

Nakon posete Kliničkom centru Srbije i Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović – Batut“,  Zavod za javno zdravlje Šabac je organizovao posetu Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“ i svojoj ustanovi, gde su se  rukovodioci ustanova iz Republike Kirgistan upoznali sa organizacijom sistema zdravstvene zaštite na okružnom i na nivou primarne zdravstvene zaštite.

Direktor Zavod za javno zdravlje Šabac, dr Branko Vujković, je gostima iz Kirgistana, pored organizacije zdravstvenog sistema na regionalnom nivou, prezentovao i istorijat razvoja ove ustanove, kao i put razvoja jednog zdravstvenog mendžera u zdravstvenom sistemu Srbije.

Profesorka  Medicinskog fakulteta u Beogradu, upravnica Instituta za socijalnu medicinu Prof. dr Vesna Bjegović Mikanović, vodeći stručnjak u  regionu iz oblasti zdravstvene politike i menadžmenta u zdravstvu, pozdravljajući skup je istakla značaj edukacije zdravstvenih menadžera u sistemu zdravstvene zaštite u  Srbiji, kao i da je dr Branko Vujković, kao Master menadžmenta u sistemu zdravstvene zaštite primer formalno obrazovanog menadžera u zdravstvu sa odličnim rezultatima na svim rukovodećim funkcijama koje je vršio u okviru zdravstvenog sistema na lokalnom i regionalnom nivou.

Gosti iz Republike Kirgistan su, nakon intenzivne diskusije sa direktorom Zavod za javno zdravlje Šabac, obišli organizacione jedinice ove ustanove, izražavajući zahvalnost na gostoprimstvu i sve ono što su mogli da čuju i vide u toku svoje posete Šapcu i Srbiji.

Exit mobile version