Delegacija grčkog grada Argostolija posetila Šabac

Prijem u Gradskoj kući

Delegacija bratskog grčkog grada Argostolija predvođena počasnim konzulom Srbije u Grčkoj Viktorom Ruhotasom posetila je prošlog četvrtka Šabac. Prijem za goste u Gradskoj kući priredio je predsednik šabačke Skupštine Nemanja Pajić, koji je u razgovoru istakao da Grad Šabac neguje međusobno prijateljstvo godinama unazad, te da je za održavanje kontinuiranih čvrstih veza posebno značajno Kulturno- umetničko društvo „Abrašević“.

Upoznao je posetioce sa privrednim, turističkim, kao i potencijalima u oblasti sporta i mogućnostima za dalju saradnju.

-Drago mi je što ostaje prijateljstvo između Šapca i Argostolija i što je danas ovde i novi gradonačelnik. Pored turizma, kulture i sporta, došli smo do toga da razmenimo iskustva i u oblasti ekonomije. Poznato je da je Šabac grad koji je dobio razna priznanja u privlačenju stranih investicija i samim tim imamo dobru osnovu da proširimo našu saradnju. Stub naše saradnje je Viktor Ruhotas koji je dobio i priznanje na Dan državnosti, za razvoj odnosa između Srbije i Grčke, između ostalog Kefalonije i grada Šapca- rekao je Pajić i dodao da će šabački karnevalisti otputovati za mesec dana na karneval u Kefaloniju.

Počasni konzul Srbije u Grčkoj Viktor Ruhotas smatra da je sve spremno za produbljivanje saradnje dva grada i zemlje.

-Izuzetno mi je drago što kada god dođem u Srbiju prvo posetim Šabac. Počastvovan sam nagradom koju sam dobio od države Srbije i ponosan na sve što sam do sada uradio na negovanju naših odnosa. Želim da učvrstimo saradnju, ne samo na nivou sporta i kulture, već i na nivou privrede i zato su deo naše delegacije privrednici i predstavnici hotelijera- rekao je Viktor Ruhotas.

Po dolasku, gradonačelnik Argostolija Teofilos Mihalatos posetio je Crkvu Svetih apostola Petra i Pavla, a poseban prijem je priredio i Njegovo preosveštenstvo episkop šabački Lavrentije.

-Prva poseta izvan Grčke po mom dolasku na funkciju je upravo dolazak u Šabac. Želja mi je da naše dugogodišnje prijateljestvo unapredim i da našu saradnju proširim na oblasti privrede i preduzetništva- rekao je Mihalatos.

Gosti su tokom boravka u Šapcu posetili Narodni muzej Šabac, Biblioteku šabačku, Ulicu grada Argostolija, kao i Industrijsku zonu. Gradovi Šabac i Argostoli potpisali su pre 25 godina povelju o bratimljenju i tokom dve i po decenije negovali neraskidive veze brojnim međusobnim posetama.

Dragana Dimitrijević

Exit mobile version