Defileom kroz grad počele jedanaeste Šabačke konjičke svečanosti

Defileom fijakera i konjanika u uniformi kralja Aleksandra održanom danas od hipodroma do pozorišta u 18 časova, počele su Šabačke Konjičke svečanosti a današnji defile uvod je za vikend kada slede i trke. U dva dana ovih svečanosti nastupiće preko 110 brzih konja u 11 galopskih trka.

Prvog dana najznačajnija trka je „Šabački derbi“ za koju je prijavljeno devet konja dok je drugog dana najznačanija „Memorijal kralja Aleksandra“ za koji je prijavljeno 13 konja.

Zbog ekstremno visokih temperatura, trke su pomerene za 1 sat kasnije te će umesto u 15 časova, početi u 16 časova što je bila preporuka Republičkog hidrometeorološkog Zavoda zbog crvenog meteo alarma te je organizacioni odbor manifestacije u saradnji sa Sportskim Savezom, kao i zdravstvenim i veterinarskim službama doneo odluku o pomeranju satnice.

U manifestaciji učestvuje i Turistička Organizacija Šapca sa bogatim pratećim programom kao i zabavom za decu u okviru dečje zone, crtanja i fotografisanja kao i upoznavanja ponija Alise dok će animator Nidža izvoditi trikove iz rukava.

A.Giner

Exit mobile version