Dečja nedelja u Osnovnoj školi „Jevrem Obrenović“

Dečja nedelja u Jevremovoj školi obeležena je od 3. do 9. oktobra raznim aktivnostima. U matičnoj školi i u izdvojenim odeljenjima učenici i njihovi nastavnici imali su brojne radionice, sportska takmičenja i druženja na kojima su kroz zabavu i igru učili važne životne lekcije.
U okviru aktivnosti povodom Dečje nedelje matičnu školu su posetili streličari Streličarskog kluba Šabac. Predstavili su se učenicima i ispalili po tri kruga strela. Odgovarali su na postavljena pitanja i na obostrano zadovoljstvo, završili posetu.
Jevremovu školu posetio je i Igor Jovičić, fotograf iz Šapca. Kroz radionicu „Umetnička fotografija“ približio je deci svet iza foto-objektiva. Učenici su aktivno učestvovali u stvaranju zanimljivih fotografija i novih uspomena.
Povodom Dečje nedelje u gostima su bili članovi KUD „Čivija“ iz Šapca. Predstavili su se kroz splet narodnih igara. Učenici su uživali u igri dečijeg ansambla i ansambla odraslih članova društva. Druženje je završeno velikim zajedničkim kolom.
U okviru zajedničkih aktivnosti povodom Dečje nedelje u posetu je došla i vatrogasna služba. Tom prilikom deca su stekla znanja o protivpožarnoj zaštiti i merama u slučaju požara. Bili su u prilici da razgledaju vatrogasno vozilo i opremu.
Na kraju druženja su se fotografisali i napravili zajedničke uspomene.
Produženi boravak je učestvovao u aktivnostima koje su organizovane povodom Dečje nedelje. Ove godine su bile sportsko-rekreativne aktivnosti pod nazivom „Igre bez granica“. Učenici su zaista uživali u druženju, međusobnom takmičenju, a pre svega u igri, koja je sastavni deo odrastanja.
I u starijim razredima organizovane su prigodne aktivnosti povodom Dečje nedelje: radionica „Čist vazduh“ iz biologije, interaktivna prezentacija „Trgovina ljudima“ i skeč „Mudrac“ koji je vrsta vršnjačke edukacije kroz narodne poslovice.
Bila je ovo jedna zanimljiva, edukativna, kreativna i zabavna nedelja u OŠ „Jevrem Obrenović“ posvećena deci i njihovom detinjstvu.

Exit mobile version