Dečije sportske igre na Ceru

Planinarstvo

U organizaciji školice sporta „Zdravi i fit klinci“ iz Šapca i profesora fizičke kulture Osnovnih škola „Janko Veselinović“, „Nikolaj Velimirović“, takođe iz Šapca, predvođeni profesorom Borkom Antonićem, kome je asistiralo trinaest profesora, pri organizaciji i tokom izvođenja aktivnosti, na terenima planine Cer, drugog dana proteklog vikenda, 23. maja 2021. godine, išlo je izuzetno lepo i prijatno toplo vreme, za sve izletnike, a koji su se stavili na raspolaganje organizatorima dečijih sportskih igara na Ceru, u dvorištu planinarskog doma „Lipove Vode“.

Na čelu školice sporta „Zdravi i fit klinci“ iz Šapca bio je Vladimir Pantelić, kao glavni trener, sa još tri pomoćna trenera, koji su sve vreme budnim okom pratili učesnike takmičenja ka cilju, uz napomenu da od njih očekuju, da se neko od njih, jednog dana, okiti olimpijskom medaljom, što je i svrha ovakvih takmičenja i druženja.

Ovom prilikom vredno je pomenuti da su se šabačkim učesnicima školice sporta, pridružili učesnici takve škole iz Zemuna, koja nosi naziv „Sportić“, na čijem se čelu nalazio glavni trener Boris Vojvoda, koji je ovom prilikom na Cer izveo preko šezdeset učesnika, uz asistenciju trojice pomoćnih trenera.

Za učesnike školice sporta, sa obzirom na njihov uzrast, od 3 do 8 godina, pripremljen je prigodan program, na kome su podjedanko učestvovali svi učesnici, zašto su dobili medalje i diplome, a potom su, predvođeni potpisnikom ovih redova, izvedeni na vrh planine Cer, odakle su imali priliku da vide deo Šapca sa okolinom.

Za učesnike pomenutih osnovnih škola obezbeđen je teren na planinarskom izletištu Krstovi, udaljen od planinarskog doma pet kilometara u jednom pravcu, gde su imali obuku u postavljanju šatora, pravljenje kampa uz teoretski deo, o čemu je učesnicima kazivao licencirani planinarski vodič Milisav Mića Marković, gde su se potom odvijala razna sportska takmičenja, nadvlačenje konopca, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje klipa i slično. U takmičenju nadvlačenje konopca pobedila je ženska ekipa, što je veoma interesantno, uz napomenu da su se i ovde dečaci pokazali kao pravi džentlmeni!

Od predvodnika i organizatora ovih sportskih igara i druženja, kao i od samih takmičara i njihovih roditelja, mogli smo čuti samo reči pohvale, kako za organizaciju tako i za mesto izvođenja pomenutih aktivnosti.

M. BOTIĆ

Exit mobile version