Davanje legitimiteta politici svevlašća predsednika Srbije i SNS-a

Saopštenje

Nakon ovogodišnjih lažnih izbora u režiji Aleksandra Vučića i samo njemu podobne kvaziopozicije, svima je postalo jasno da u Srbiji više ne postoje demokratske vrednosti, niti Ustavom zagarantovano izborno pravo. Savez za Srbiju, a nakon njega i Udružena opozicija Srbije, od samog početka lažnog izbornog ciklusa upozoravali su da izlazak na unapred falsifikovane izbore nije ništa drugo do davanje legitimiteta politici svevlašća predsednika Srbije i SNS-a. Na žalost svih nas, veliki broj takozvanih opozicionih stranaka i pokreta to upozorenje nije prihvatio verujući da će izlaskom na izbore uspeti da dohvate mrvice sa Vučićeve trpeze.

Posle svega, jasno je da Udružena opozicija Srbije ne može i ne želi da u zahtevima za normalne izborne uslove sarađuje sa onima koji su izborni lopovluk vlasti jednom već prihvatili. Imajući u vidu da se neki od članova UOPS-a u vezi s ovim kolebaju, Državotvorni pokret Srbije izražava zadovoljstvo što je većina u ovom savezu ostala verna datoj reči.

Udružena opozicija Srbije i mi ćemo se maksimalno angažovati kako bismo se izborili da se nakon više od osam godina lažne demokratije u Srbiji održe slobodni i pošteni izbori. Do njih ćemo doći u zajedničkoj borbi sa svima koji nisu spremni da načela izborne demokratije zgaze zarad jednokratnih dobitaka. U ovoj igri, mere sa samo dobici Srbije i njenih građana.

Informativna služba

Državotvornog pokreta Srbije

Exit mobile version