„Dani ronjenja i ekologije“ na Tabanovačkoj šljunkari

Manifestacija „Dani ronjenja i ekologije“ prvi put se održava u Šapcu na Tabanovačkoj šljunkari, uz učešće ronilaca iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Mađarske, kao i svih koji žele da se upoznaju sa ronilačkom veštinom.

Organizator je Spasilačko društvo „Zaslon“ uz podršku Turističke organizacije grada Šapca i Sportskog saveza Šabac.

Takmičenje u ronjenju i dani ekologije podrazumevaju između ostalog pokaznu vežbu kojom se spašavaju ronioci u opasnim situacijama, a posetioci su imali priliku da vide kako to izgleda i takmičenje u četiri discipline: podvodna navigacija, podvodna fotografja, streljaštvo, igre spretnosti pod vodom.

Organizator Marko Jovanović za „Podrinske“ navodi da je to prvo takmičenje ove vrste na ovim prostorima i da su uslovi optimalni.

-Dani ekologije između ostalog podrazumevaju jačanje ekološke svesti i podsticaj za omasovljenje ovog predvivnog sporta. Nadam se da će ovaj skup u narednim godinama postati tradicionalan- naveo je Jovanović.

Organizovano je i čićenje i uklanjanje đubreta sa travnatih površina oko samog jezera, kao  i uklanjanja smeća sa dna, kako bi svi posetioci koji u prestojećoj sezoni dođu na Tabanovačku šljunkaru mogli da uživaju, a u čišćenje su se uključili i predstavnici Pokreta za Šabac Zelenih Srbije.

Exit mobile version