Dani japanske kulture u Šapcu

Povodom 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i Japana i 40 godina bratimljenja Šapca i Fuđimija, od 5. do 9. septembra, biće održani dani japanske kulture.

U ponedeljak u Centru za stručno usavršavanje od 14 i 30h biće organizovana radionica likovnog tipa nazvana „Japanska trešnja i planina Fuđi“ u trajanju od sat i po odnosno do 16 časova. Od 15 časova pa narednih sat i po planirano je izvođenje tradicionalnih pesama a potom i obraćanje ambasadora Japana Nj. e.g. Kacumata Takahiko.

Pored ovoga, biće posađene i tri japanske trešnje koje su simbol ove države, i dodeljen naziv Ulici prijateljstva Fuđimi-Šabac u naučnom parku dok će u Narodnom muzeju, od 19 časova biti otvorena izložba reprodukcija Ukiy-e grafika a sat kasnije u pozorištu, u planu je da se održi koncert japanske koto, šamisen i vokalne umetnice Kaneko Sumie.

Program u utorak, 6. septembra podrazumeva radionicu japanskog jezika od 11 do 12 časova a potom prezentaciju i radionicu o fizičko-geografskim odlikama Japana, predviđenu u 12 i 30 h do 13 i 30 časova. Istog dana u večernjem terminu od  20 h i 21 i 30 h u KOŠ klubu biće organizovane projekcije japanskih filmova – „Tatina kutija za ručak“ i „Svaki dan je dobar dan.“

Exit mobile version