Danas je privilegija biti Šapčanin

Već  nekoliko godina republička vlast se ponaša maćehinski prema našem gradu, samo zato što nije pod vlašću stranke koja ’’jaše’’ državni budžet, pa im prosto krivo što ne mogu da zajašu i naš šabački.

Pored dugovanja od preko trideset miliona evra, mediji naklonjeni SNS vlasti vrše brutalnu kampanju protiv prvog čoveka našeg grada Nebojše Zelenovića, optužujući ga da je ukrao milione, da je priznao Kosovo, izdao državu i za još mnogo gluposti. I pored sudskih presuda koje jasno kažu da je naš gradonačelnik nevin za sve što ga optužuju, to ipak nije značilo i prestanak te brutalne kampanje.

Elem, da se vratim na to zašto mislim da je danas privilegija biti Šapčanin i živeti u Šapcu. Naš Šabac opstaje uprkos svim opstrukcijama od strane SNS republičke vlasti. Jedan je od retkih gradova koji se gotovo svakodnevno infrastrukturno, kulturno i u svim drugim aspektima unapređuje, a posebno bih istakao da uprkos vanrednom stanju život u našem gradu nije stao. Ulice se asfaltiraju, Savska avenija se privodi kraju, a nedavno je krenula rekonstrukcija terena u Sokolani, što će veoma značiti nama Šapčanima kada prođe ovo vanredno stanje.

Kako je moguće da je naš Šabac opet prvi u svemu u Srbiji, pogotovo u ovoj situaciji koja je zadesila ceo Svet, kako je moguće da je Šabac prvi krenuo sa dezinfekcijom ulica, javnih površina? Prvi koji je imao zaštitne maske kada niko nije imao. Kako je moguće da je baš Šabac delio te iste maske besplatno, svim građanima Šapca, preko 120 hiljada komada? Kako je moguće da je Šabac među prvima postavio kanistere sa dezinfekcionom tečnošću na više lokacija, kako u gradu, tako i na selu? Kako je moguće da i pored zabrane Republičke SNS vlasti da se Šapcu pomogne sa 300 kreveta, isto to rukovodstvo grada Šapca na čelu sa gradonačelnikom Zelenovićem, kupi krevete i sve samo finansira što je neophodno u ovoj situaciji sa pandemijom Korona virusa, podsećam da je u pitanju višemilionski iznos?

Kako je sve to moguće, ako smo ’’slepo crevo’’ Srbije? Pa moguće je jer imamo odgovorne ljude na važnim mestima, dobro sem Branka Vujkovića i Slobodana Popovića, ali nadam se da će iz, pre svega, moralnih razloga u sledećih nekoliko dana podneti ostavku. Moguće je jer nam komandant štaba za vanredne situacije nije neki naprednjački bot , jer ti isti naprednjački botovi nisu na ostalim mestima, sem dvojice gore navedenih, koja su jako bitna za nesmetano funkcionisanje života u gradu.

Šabac je dokaz da može bolje, da može drugačije. Da tamo gde nisu bitange iz SNS može lepo da se živi i funkcioniše, čak i u vanrednim okolnostima.

Zato je danas privilegija biti Šapčanin i živeti u Šapcu.

Nikola Jevtić 10.04.2020.

Exit mobile version