Dan rukometa za najmlađe rukometaše

Na terenu „Sokolane“ organizovano takmičenje u šutiranju sedmeraca

„Rukometni savez grada Šapca“ organizovao je „Dan rukometa“ na terenu Sokolskog doma, na kom su se dečaci iz RK „Metaloplastika“ i devojčice iz ŽRK „Medicinar“ takmičili u izvođenju sedmeraca. Najbolje strelci ali i golmani, nagrađeni su medaljama, a takmičenje se odigralo u tri starosne kategorije.

Šabac, grad rukometa ne mora da brine za svoju budućnost, jer je oko 300 mališana pokazalo vrhunsko rukometno umeće. Spremnost da treniraju svakodnevno ali i timski duh. I dečaci i devojčice, pokazali su veliku zainteresovanost za ovaj sport.

Najbolji mališani, koji su zaslužili pehare ističu da su ponosni što igraju u klubovima kao što su „Metaloplastika“ i „Medicinar“ te dodali da svi imaju isti cilj, da jednog dana zaigraju za prvi tim.

„Rukometni savez je napravio ovaj rukometni dan, kako bi obeležili jednu uspešnu sezonu, kao što je ova iza nas kada su u pitanju mlađe kategorije i „Metaloplastike“ i „Medicinara“. Priredili smo ovoj deci jedan dan za pamćenje, najbolji su dobili nagrade i nadam se da će im ovo biti samo još jedan podstrek za dalji uspešan rad“, istakao je Miloš Mitrović.

Najuspešnijim devojčicama i dečacima, pehare su uručili Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić i član gradskog veća zadužen za sport Marko Panović.

„Drago mi je što sam ovde, jer sam se i sam u jednom periodu života okušao u rukometu i to baš na ovim terenima „Sokolane“. Drago mi je da se ta tradicija nastavlja, i da se rukomet na terenima Sokolskog doma igra i da ovi rezultati dečaka i devojčica pokazuju da će Šabac i dalje biti prepoznatljiv na rukometnoj mapi Srbije“, rekao je Marko Panović.

Đ.M.

Exit mobile version