Da tri puta ponovljena laž ne postane istina, red je da se i mi oglasimo.

ODGOVOR GRADSKOG ODBORA ZZS POVERENIŠTVU SNS ŠABAC

Dobro, izašlo saopštenje Povereništva SNS u Šapcu, sa gomilom neistina koje, izgledalo je, nema smisla ni demantovati. Kad ono, ista priča ponovljena dva puta i u tekstu gospodina Bobana. Da tri puta ponovljena laž ne postane istina, red je da se i mi oglasimo.

Najpre, ko vas je prepao da će gospodin Zelenović biti kandidat za gradonačelnika Beograda? Kada je nešto slično čovek koji je dugo vodio ovaj grad, uopšte izjavio? Jasno, u strahu su velike oči. Kandiduje ga kažete to što, da citiram vašu rečenicu: “na svakom koraku naši sugrađani mogu da vide rezultate dvodecenijske vladavine grupe bliske Nebojši Zelenoviću.” Ima i još nešto što niste pomenuli. Da je gospodin Nebojša, što bi trebalo da bude normalno, ali što je vašim redovima tako redak slučaj, završio fakultet u godinama kada se i studira, naravno na državnom Beogradskom univerzitetu koji se nalazi na listi najpriznatijih univerziteta na svetu. Državni u Beogradu ili Novom Sadu i tačka. Logičan izbor svakog ko pretenduje da bude intelektualac. Diše šabački vazduh od rođenja, što nama nije presudno, ali vidimo da vama jeste jer je to bio prvi argument za smenu Minje Bogavac i Nele Tonković. Živi u normalnoj porodici sa troje dece. Toliko za početak, samo da podsetimo. Međutim, da ne citiram ponovo vaše rečenice, nije teško biti bolji gradonačelnik Beograda od postojećeg. Jer postojeći je tuga jedna. Sećate se, preziva se Radojičić! Pogrešan čovek na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. “Ko te ima, taj te nema”, što bi rekao Zvonko Bogdan. U Beogradu, miševi kolo vode jer mačka zna samo da prede. I nije on prevario naše glasače. Oni nisu ni učestvovali na izborima. Prevario je vaše, ali oni brzo zaboraljjaju… Tako da, kada bi neko puškom naterao građane Beograda na izbor ili za Radojičića ili za, recimo, gospodina Birmančevića, ovaj drugi bi bio bolji izbor: najpre jer je bolje neko nego niko, onda izborom gospodina Bobana struka ne bi ništa izgubila, a Radojićić je dobar lekar koji nam je na tom mestu, itekako potreban. Dakle, u slučaju ili-ili, imate našu podršku!

Druga tema je pravosuđe, i tu vidim da imamo zajednički stav, da pravosuđe ništa ne valja. I vi i mi se pitamo kako je moguće da sudski proces zastari! Šta rade te sudije! Ne znamo po čijem nalogu su se desila tolika ubistva, ko je kriv za najveću plantažu marihuane u Evropi, ko je rušio u Sava Mali, da li je ministar ministar ili kriminalac, ko seče ključna dva minuta snimka koji pokazuju ubicu na naplatnoj rampi, ko je sarađivao sa Veljom Nevoljom i ko zna dokle tako. Samo, sve te sudije nismo birali mi, izglasavali su ih poslanici u Parlamentu Republike Srbije. Izglasavaju ih i danas oni neobični likovi koji su završili neke neobične škole za koje prvi put čujemo da i postoje. Dakle, moralni je čin da poslanik koji je izabrao te sudije, odmah podnese ostavku. Ali moralan čin vrše samo ljudi sa moralom.

Slažemo se sa vama da većina građana Šapca želi da živi normalno, ali se ne slažem da su na smetlištu lokalne istorije “prilepci”, kako ste ih sami nazvali. Jedan prilepak je sa vama u koaliciji.

Pominjete puteve, behatone i farbane betone koji su trajali, kažete, kratko. Neće biti! Po njima još uvek hodamo i mi, i vi. Prošle godine u ovo doba, završavao se Vinaverov trg, išli smo u prve šetnje po Sava parku, sređena je Benska Bara da bude kao lutka, na ponos svih koji vole ovaj grad. (Hoćete da kažete da taj behaton treba vaditi! Pozdravio vas kolega Vesić!) Čekali smo još da dođe Jevremov spomenik. Ko se tome ne bi radovao. Vidimo da služi i u terapeutske svrhe: kad se čovek loše oseća, dođe, pa se ispriča sa Jevremom. Eto! A čime biste se vi sad mogli pohvaliti: zaoraćete vodovodne i kanalizacione cevi tamo gde je trebala da nikne Kvantaška pijaca, daćete svom šefu besplatno našu zemlju u industrijskoj zoni, nema ni jedno novo parking mesto… Ma ima li bar neka dobra vest? Recimo da li nam je Andrej ozdravio? Više nas ni o tome ne obaveštavate! Treba li mu podrška? Jer, predaja nije opcija! Ne predaje se ni predsednik. Čak se i on, kome ne može niko ništa, vakcinisao. Doduše, opet je izuzetak. Jedini pacijent koji se u Srbiji vakcinisao bez maske. Što bi se reklo, baca oko i na antivaksere. Znači, bliže se izbori!  Ma najvažnije je da nas bude što više zaštićenih od ove zaraze. Da svi prođemo bolje od naših roditelja u šabačkom Gerontološkom centru!

INFORMATIVNA SLUŽBA

ZAJEDNO ZA SRBIJU ŠABAC

Exit mobile version