Da svi u Šapcu imaju maske

U Šapcu je počela podela maski koje besplatno šiju i doniraju tri firme iz ovog grada – firma Nenateks, IDMarker i Kokikando. Jedan deo maski danas je doniran Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da njegov plan da svi u Šapcu dobiju masku i rukavice i na taj način budu zaštićeni.

-Svi Šapčani treba da budu ponosni jer imamo ovakve firme. Ovakav gest u vreme krize u kojoj niko u Srbiji nema maske, a mi u Šapcu ih imamo, pokazuje da kad se jedna zajednica dobro organizuje i razume da dobre stvari mogu da izađu iz tog razumevanja. Zahvaljujem se i Nenateksu i firmi IDmarker i ostalima. Zahvaljujemo se na donaciji koja je juče išla prema bolnici, ovaj današnji deo ide u Dom zdravlja i sad pravimo dogovor da od sutra to bude redovna isporuka od minimum 1000 komada dnevno. Ako budemo imali 1000 komada dnevno ili više, mi ćemo zadovoljiti potrebe svih za ovakvim maskama. Dobili smo uputstvo Zavoda za javno zdravlje kako se ove maske peru i održavaju , kako se peglaju, tako da svaki dan mogu iznova da se koriste. Plan Štaba za vanredne situacije i moj plan je da svako u Šapcu dobije masku i rukavice i da svako bude zaštićen. To je u ovom trenutku najvažnija misija koju treba da sprovedemo, poručio je gradonačelnik Šapca.

Milanka Gajić iz firme IDmarker koja je donirala maske kaže da svi rade volonterski sa velikom željom da pomognu.

-Svi daju svoj doprinos u našoj radionici, vlasnici daju materijal, a devojke šiju van radnog vremena besplatno. Volonterski to rade i članovi Kulturno-umetničkog društva „Abrašević“ u popodnevnim satima, s obzirom na to da je među njima najviše nastavnika koji sada imaju više slobodnog vremena, rekla je predstavnica firme IDmarker Milanka Gajić.

Firma Nenateks je maske delila i preko Privredne komore bolnicama u Beogradu, policiji u Šapcu, domu zdravlja ali i građanima koji su dolazili u njihove prostorije, objašnjava Nataša Tomić iz ove firme. Ona dodaje da su više od 500 maski odneli u porodilište i apeluje i na drug

 

Exit mobile version