Da li se to sprema velika pljačka gradskog budžeta?

KOME SMETA ISTINA – DIREKTOR ZABRANIO…

Sve je izvesnije i očitije da se novoformirana vlast u Šapcu sprema da veliki budžet grada Šapca „prelije“ u privatne džepove visokih partijskih funkcionera i „zaslužnih“ likova koji su im, čineći razne malverzacije i krivična dela, omogućili da na vlast dođu.

A da je to tako postoje brojni dokazi. Jedan od tih dokaza, svakako, je pokušaj da se ugase „Podrinske“, medij koji još jedino u Šapcu nisu uspeli da „pripitome“. Tako je nova „nestranačka“ perjanica Srpske napredne stranke, novopostavljeni vd direktora JKP „Stari grad“, svoj rad u ovom komunalnom preduzeću započeo zabranom „Podrinskih“ a ne obilaskom grada i sagledavanjem „situacije“. Naravno, ovaj njegov potez ne može da začudi jer je sadašnja vlast godinama huškala „lakoverne“ (da ne upotrebim neki drugi izraz) radnike ovog velikog preduzeća protiv bivše vlasti pa sada ne sme da dozvoli da javnost čuje da će ti naivni ljudi biti najstrašnije prevareni.

Takođe, i novi načelnik Gradske uprave zabranio je zaposlenima da čitaju „Podrinske“ u nadi da se neće doznati za kriminalne radnje koje je činio kao član Izborne komisije ali ni da građani Šapca neće saznati šta će se sve nečasno u narednom periodu raditi.

Međutim, ako se ovo u JKP „Stari grad“ i Gradskoj upravi može razumeti onda mi je potpuno nerazumljivo bilo kada me je sinoć pozvao portir JKP „Toplana – Šabac“ i rekao da je direktor, posle više od trinaest godina, zabranio „Podrinske“ i u ovom javnom preduzeću. Ali kada sam se malo oporavio od ovog „šoka“ i kada sam „sabrao dva i dva“ postalo mi je jasno zašto „Podrinske“ i „Toplani“ smetaju. Naime, sve je izvesnije da će uskoro u Šapcu početi da se gradi, dugo očekivana, i preko potrebna, toplana na bio masu. I to je sjajna vest. Ali kada se pogleda koji i kakvi kadrovi se raspoređuju na raznorazna direktorska mesta a zadužena su za energetiku, da se otvara Akademija za energetsku efikasnost, projekt menadžer Nemanja Pajić, i da se u svemu ovome vrte veliki novci, jasno je da će ova „investicija“ morati da bude sakrivene od očiju javnosti. A u nedostatku kredibilne opozicije i totalnom medijskom mraku, koji i u Šapcu postaje sve tamniji, istina i različito mišljenje se jedino mogu pročitati u „Podrinskim“. A to naprednjacima strašno smeta.

Ipak, bilo kako bilo, i građani Šapca će ubrzo shvatiti da je noć najtamnija pred svitanje.

DA NAM SVANE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version