Crveno- crnima prilika za revanš Spartaku

U 20. kolu Super lige Srbije

U 20. kolu Super lige Srbije u nedelju u 13 sati fudbaleri „Mačve“ sastaju se sa ekipom Spartaka na domaćem terenu. U prvom susretu dve ekipe slavili su Subotičani, pa je ovo prilika za revanš pred šabačkom publikom.

Šef stručnog štaba „crveno- crnih“ Dragan Aničić podsetio je da je u poslednjih šest meseci to četvrti put da odmeravaju snage sa Spartakom. On je naglasio da je, bez obzira što ima poštovanje prema protivniku, pobeda cilj „crveno- crnih“.

-Spartak je mlada i talentovana ekipa i ima mnogo kvalitetnih igrača kao što su Ivanović, Savković, Stojković, predvođeni trenerom Veselinovićem, koji je sa njima napravio veliki uspeh.

U svim našim susretima sa Spartakom pokazali smo da možemo biti ravnopravni sa njima i nema razloga da bude drugačije u predstojećoj utakmici pred našom publikom. Nadam se da će nas u nedelju ispratiti sportska sreća, koja će, uz naš trud i zalaganje, doprineti da zabeležimo pobedu- podvukao je Aničić.

Nagrade Lazareviću i Matiću

Nakon konferencije za novinare u prostorijama FK „Mačva“ u petak, predstavnici Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ i SOS kanala uručili su nagrade najboljem fudbaleru Super lige Srbije u julu/ avgustu Bojanu Matiću, kao i strelcu najlepšeg gola kola Mladenu Lazareviću, postignutom u susretu sa Partizanom u Šapcu. 

Matiću je, kao debitantu u Super ligi, ova nagrada još značajnija, a osvojio je zahvaljujući najvećem broju glasova novinara u tradicionalnoj anketi SOS kanala i Sindikata „Nezavisnost“. Ovom nagradom, prvi strelac Mačve ulazi u konkurenciju za izbor najboljih 11 po završetku šampionata.

-Meni je ovo prva sezona u Super ligi i normalno da mi je ova nagrada veliki podstrek da svaku utakmicu budem sve bolji i bolji. Zahvaljujem se novinarima koji su me izglasali i Sindikatu profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“. Ovo je dodatni motiv da u narednim utakmicama pokažem još veći kvalitet- rekao je Matić.

Lazarević je naveo da mu je posebno drago što je nagrađeni gol postigao pred domaćom publikom. Inače, nagrada za najlepši gol dodeljuje se posle svakog kola u superligaškom prvenstvu. 

-Sigurno je da je ovaj gol jedan od lepših u mojoj karijeri, a posebna draž je što je to bilo na stadionu Mačve, koji je bio ispunjen do poslednjeg mesta na utakmici sa ekipom Partizana, čiju je mrežu čuvao jedan od najboljih golmana u proteklih deset godina Vladimir Stojković. Od kako sam u Mačvi, u protekle dve godine, postigao sam više od 30 golova- rekao je Lazarević.

 

Prvotimac Mladen Lazarević ističe da Mačva bodove u već nekoliko utakmica gubi u samoj završnici i nada se da se to više neće ponavljati.

-Ekipa Spartaka je mlada, poletna i dobro organizovana, što govore i rezultati, između ostalog i fenomenalna utakmica protiv Partizana. Moramo da ispravimo neke greške iz prethodnih utakmica i da budemo svesni da se fudbal igra do poslednjeg minuta, jer već u dve tri utakmice gubimo bodove u 96- 97. minutu. Uz kvalitetnu igru, malo sportske sreće i podršku naše publike, nadam se povoljnom rezultatu- naveo je Lazarević.

Najbolji strelac „Mačve“ Bojan Matić rekao je da utakmica sa trećom ekipom na tabeli podrazumeva težak meč.

-Mislim da na našem terenu treba da pokažemo kvalitet. Pobeda je imperativ u ovom trenutku, kako bi u završnicu polusezone ušli na pravi način. Nadam se da će nas publika i ovoga puta bodriti u velikom broju i pružiti podršku sa tribina, kako bismo uz njihovu podršku ostvarili željeni rezultat- naglasio je Matić.

Zbog povreda, u nedelju je neizvestan nastup Arsenijevića, Gemovića i Jordana Jovanovića. Biletarnice na stadionu Mačve počinju sa radom od 11 sati, kada se otvaraju i kapije stadiona.

D.Dimitrijević

Exit mobile version