Članovi koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke zaveštali organe

MVI_9839.MOV.Still001 Šezdeset članova koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke u prostorijama te stranke danas je potpisalo donorske karitce. Prvi kandidat na listi GO SNS-a dr Slobodan Popović rekao je da ovim činom svi zajedno pokazuju humanost, hrabrost i društvenu odgovornost.

-Kandidati odborničke liste Srpske napredne stranke sa svojim koalicionim partnerima danas će se obavezati da će u slučaju eventualnih potreba i u iznimnim situacijama svoje organe zaveštati, odnosno staviti na raspolaganje ljudima kojima su tog trenutka jako potrebni i znače im život. Ovim gestom pokazujemo da smo ozbiljni, humani i da razmišljamo o opštem dobru- rekao je dr Popović.

Njegov koalicioni partner iz Srpske narodne partije Radovan Šobić istakao je da je veoma bitno pokazati humanost i pomoći ljudima onda kada im je to najpotrebnije, kada im to može značiti borbu za život, te da ga je to navelo da se odluči na taj korak. Istog je mišljenja i Milica Đukić, članica Srpske napredne stranke, koja je takođe potpisala donorsku karticu.

-Smatram da je ovo human gest i da bi svaka mlada odrasla osoba koja je zrela trebala to isto da uradi, jer nekome naš organ, ukoliko kod nas više nije funkcionalan, može da produži život i da obezbedi novi život. Svaki čovek bi trebalo da ima svest o tome i učini isto što i mi- naglasila je Đukićeva.

Potpisane donorske kartice će biti prosleđene u Institut za biomedicinu.

D.D.

Exit mobile version