Čitav niz krivičnih prijava u vezi sa dešavanjem na mostu u Šapcu

Advokatski tim podneo je krivičnu prijavu u ime Otvorene građanske platforme AKCIJA, Ne davimo Beograd i Ekološkog ustanka, protiv lica odgovornih za nasilje koje se desilo na mostu u Šapcu tokom građanskog protesta koji je održan u subotu, 27. novembra.

„Advokatski tim ispred OGP AKCIJA, Ne davimo Beograd i Ekološkog ustanka pripremio je čitav niz krivičnih prijava u vezi sa dešavanjem na mostu u Šapcu na protestu minule subote“, kazao je advokat Aleksandar Mijailović.

On je naglasio da najbitnija prijava jeste protiv počinioca nasilja koje se desilo na mostu.

„Od viđenijih naprednjaka tu je bio Nebojša Stojićević Jarin, koji je koordinator za puteve u JP „Infrastruktura“, koji je vozio bager. Takođe, tu su bili Aleksandar Peranović i Vladimir Mićić, koji su, kako izgleda na snimcima koje imamo, upravljali masom i pokazivali gde treba da idu i koga treba da tuku“, rekao je Mijailović.

Advokat Mijailović naveo je da je ovo samo prva krivična prijava i dodao da će nastaviti sa time.

„Jako je bitno da se svi činovnici kazne, da se pronađu, identifikuju. Mi smo Tužilaštvu i policiji pomogli u tome na taj način što smo im predočili ko su ta lica, ukoliko oni nekim slučajem ne mogu da ih prepoznaju“, istakao je Mijailović.

On je dodao da se radi o licima koja su od ranije poznata policiji.

„Mi očekujemo da će Tužilaštvo da reaguje brzo. Isto kao što se brzo postupa u slučaju Dragana Milovanovića Crnog, da će isto tako postupati protiv svih ovih počinioca nasilja“, kazao je Mijailović.

Advokat Aleksandar Mijailović pozvao je sve građane Šapca da se pridruže mirnom protestu i dođu na most u Šapcu u subotu od 14 časova.

Informativna služba OGP AKCIJA

Exit mobile version