ČITAJTE U NOVOM BROJU „PODRINSKIH“

Siniša Mali potvrdio:

Šabac je Beogradu uvek bio glava!

Gostujući u Jutarnjem programu Televizije „Pink“ Siniša Mali, gradonačelnik Beograda izneo je planove rada Gradske uprave Beograd za 2018. godinu koji su potpuno prekopirani od Šapca. Tako će u idućoj godini i Beograđani odlučivati o projektima koje žele da rade od poreza kao što to rade u (Malom) Parizu. Evo šta je tom prilikom gradonačelnik Beograda rekao:

– Za desetak dana imaćemo veliku kampanju u našem gradu. Želimo da damo priliku građanima Beograda da učestvuju, da kažu i da daju svoj glas za projekte koje bi oni želeli u svom komšiluku da reše, da naprave. Mi ćemo u budžetu izdvojiti dvestotine miliona dinara, za sledeću godinu. Opštine će izdvojiti bar deset miliona dinara svaka od njih, i u dva kruga glasanja pozvaćemo sve građane, to će biti velika kampanja, da kažu šta bi želeli da urade u svom komšiluku. Hoće li da sređuju park, hoće li da asvaltiraju, hoće li da prave – šta god žele da prave. Onda će da glasaju, pa ćemo zajedno sa građanima, da slušamo šta oni imaju da kažu, i da zajednički uočavamo probleme. To je potpuna promena rada gradske uprave. To je Pariz, ako se ne varam, krenuo da radi i građani su veoma lepo reagovali na to. Zajedno sa „Senior karticama“ za naše najstarije sugrađane. U ovom trenutku, mislim da smo ih podelili skoro devedeset hiljada.

Ovo je još jedan dokaz i najbolji primer da Gradska uprava grada Šapca dobro radi u interesu građana, da ima pravu viziju i da će njenim pute uskoro poći mnogi gradovi u Srbiji. Kao što je to i do sada bivalo Beograd je prvi grad koji je, doduše neveselo, priznao da se od Šapca ima šta naučiti.

Exit mobile version