Cilj opstanak u Super ligi

Prvotimci Mačve startovali sa pripremama za prolećni deo prvenstva

Fudbaleri Mačve u petak su započeli pripreme za nastavak prolećnog dela superligaškog prvenstva. Budući da prelazni rok traje sve do kraja januara, očekuju se dolasci novih i odlasci dosadašnjih igrača. Za sada je poznato da deo ekipe crveno- crnih više nisu golman Dušan Puletić, Mile Vujasin, Filip Čermelj i Nikola Ašćerić, a da se timu iz omladinskog pogona priključuju Stefan Trimanović, Branislav Knežević, Marko Dželebdžić, golman Filip Samurović i Đorđe Belić, koji je bio na pozajmici u Loznici.

Šef struke Dragan Aničić ističe da će se ekipa pojačati kako bi krenuli u borbu za opstanak u Super ligi.

-Potrudićemo se da u narednom periodu dovedemo igrače u skladu sa mogućnostima koje klub trenutno ima i dočekamo jači drugi deo prvenstva. Sigurno je da ćemo u tome uspeti, jer ćemo pripremni deo provesti zajedno, a to ima veliki značaj za ekipu i dobre rezultate. Mogu da obećam da ćemo biti drugačiji, bolje ćemo izgledati na terenu u smislu agresivnosti, discipline i nadam se da ćemo se u maju svi radovati opstanku u ligi. Verujem u ekipu iako je bodovni zaostatak veliki- naglasio je Aničić.

Do utorka će trenirati u Šapcu, a narednih desetak dana pripreme nastavljaju na Ohridu, gde će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica, kao i dva kontrolna meča po povratku u Šabac, 5. i 8. februara.

Prvotimci veruju da će uspeti da obezbede status superligaša i za sledeću sezonu, te sa optimizmom iščekuju nastavak takmičenja. Kapiten Filip Pejović smatra da je Nova godina i novi početak za ekipu.

-Analizirali smo sve što nam se izdešavalo u prethodnom periodu i očekivanja svih mojih saigrača i kluba su velika od predstojeće polusezone, verujem sa pokrićem. Imamo kvalitet i posle ovih priprema smatram da ćemo zaista biti pravi u prvenstvu i da ćemo obezbediti status superligaša i za sledeću sezonu- podvukao je Pejović.

Miloš Adamović navodi da predstoji ozbiljan rad nakon kojeg rezultat neće izostati.

-Pravi se neka nova Mačva, koja će vratiti onaj stari sjaj tima- agresivnost, pobednički mentalitet i nadam se da ćemo u tome i uspeti. Pripreme će nam omogućiti da se što bolje upoznamo i uklopimo i mislim da će nakon toga dobar rezultat i doći- rekao je Adamović.

Iza Igora Ristivojevića je težak period zbog povrede, ali veruje da je to motiv više da na terenu pruži maksimum u borbi za opstanak.

-Nadam se da će nam ova nova godina biti znatno bolja nego prethodna i da ćemo Mačvu vratiti na mesto koje zaslužuje, a u ovom trenutku to je opstanak u ligi. Mene očekuje težak period, jer sam dugo bio povređen, tako da sam skoncentrisan na što brži oporavak i povratak u igru, kako bih doprineo klubu i saigračima u borbi za opstanak- naveo je Ristivojević.

U nastavku prolećnog dela prvenstva prvi protivnik je ekipa Rada, a utakmica se igra polovinom februara.

D.Dimitrijević

Exit mobile version