Četrdeset autobusa iz Šapca kao smokvin list Beograda

Saopštenje

Iz Šapca je u bratsku Republiku Srpsku otišlo 40 autobusa, punih naših sugrađana, zaposlenih u javnim preduzećima. Gradonačelniku je iz Beograda naloženo da sredstvima iz budžeta, koji pune Šapčani iz svojih prihoda, mora da finansira ovaj karavan podrške mitingu u Banja Luci.

Radnici komunalnog preduzeća,JKP  „Stari Grad“,  JP „Parking servisa“, Doma zdravlja i mnogih drugih, najčešće mimo svoje volje, a zarad tuđeg interesa moraju da u toku radnog vremena prisustvuju političkim skupovima, a ovog puta dužni su da prisustvuju mitingu u Banja Luci, kako bi bili paravan za diplomatski debakl Beograda. Nad Srbima u Srbiji i Banja Luci nadvila se pretnja da se usvajanjem Rezolucije o genocidu etiketira čitav narod kao genocidan, a jedini odgovor državnog vrha je kvota od četrdeset autobusa iz Šapca, o trošku Šapčana, za statiranje na mitingu samoobmane.

Bez imalo političke kulture, tolerancije, argumenata, lokalna vlast u želji da se dodvori Beogradu žrtvuje građane Šapca, upravo one kojima su obećavali bolji i lepši život. Odlazak u Banjaluku, kako bi se ispravila istorijska nepravda doneo je glavobolje lokalnim vlastodršcima da odgovore zadatku i dodvore se partijskoj vrhuški.

Pritisci na zaposlene u javnom sektoru povećavani su iz dana u dan. Postavlja se pitanje koliko lokalne samouprave košta svaki pokušaj vlast da prikriva svoj neuspeh i nedostatak pravog rešenja i koliko će ovog puta to da košta građane Šapca.

Novo lice Srbije Šabac

Exit mobile version