Budi volonter i učestvuj u promenama

Zdravo ljudi,

kako imamo sve veći broj akcija i kampanja koje organizujemo, javlja se potreba da proširimo naš tim da bismo sve mogli da postignemo. Osim toga, veliki broj vas nam je prilazio na ulici da pita kako može da se priključi Kreni-Promeni. Zato smo odlučili da objavimo poziv za volontere.

Potrebni su nam volonteri za dva tima – tim za akcije i tim za odgovaranje na mejlove.

TIM ZA AKCIJE.

Imamo u planu da u narednom periodu češće obilazimo Srbiju, organizujemo proteste za zabranu iskopavanja litijuma i bora u našoj zemlji, razgovoramo sa građanima na štandovima i tribinama.. Akcije koje smo do sada organizovali najčešće su bile u Beogradu, ali želimo da budu vidljive po celoj Srbiji. Sve to bi nam bilo lakše kada bismo imali naše ljude u drugim gradovima. Tim za akcije u Beogradu već postoji, ali bi im dobrodošla pomoć novih ljudi.

Nakon kampovanja ispred Predsedništva, zajedno sa SEOS-em smo dogovorili da naš naredni korak bude narodna inicijativa protiv iskopavanja litijuma i bora u Srbiji. Predali smo Skupštini novi predlog Zakona, i ovoga puta imali sreće – narodna inicijativa nam je verifikovana i možemo da krenemo u sakupljanje potpisa! Tako da već imamo prvu akciju za novi tim akcijaša!

TIM ZA ODGOVARANJE NA MAILOVE.

Važna nam je komunikacija sa svakim od vas. Često nam šaljete sugestije, kritike i pohvale koje nam pomažu da poboljšamo naš rad. Naš tim za odgovaranje na mejlove se trudi da odgovori što bolje na svaku vašu poruku. Na nedeljnom nivou dobijamo nekad i preko 500 vaših mejlova, zato je ovom timu potrebna pomoć kako niko od vas ne bi ostao bez odgovora. Timu za odgovaranje na mejlove je potrebno 15 novih volontera.

Ako želiš da budeš u timu volontera, nakon što se prijaviš kontaktiraćemo te i obavestiti o terminu prvog sastanka gde ćemo vam više reći kako volonterski program funkcioniše. Nije važno koliko imaš godina, odakle dolaziš niti da li imaš neko predznanje ili iskustvo. Za sve što budemo radili organizovaćemo obuke i biti vam podrška. Bitno je samo želiš da doprineseš zajednici i učestvuješ u stvaranju promena!

Veliki broj protesta, blokada, uličnih akcija, kampovanja, javnih rasprava  je iza nas. Na početku i na kraju svake akcije koju smo organizovali bili ste VI. Bilo da ste potpisali peticiju, podelili post na društvenim mrežama, došli na protest ili donirali simboličnu sumu novca. Svaku promenu stvaramo zajedno. Od nas sve zavisi!

Kristina Urošević i Tim Kreni – Promeni 

Exit mobile version