Briga o korisnicima usluga Centra za socijalni rad

Na Svetski dan zdravlja, koji se obeležava 7. aprila, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sa članovima svog tima, doktorkom Natalijom Jovanović zaduženom za zdravstvo i direktorom Centra za socijalni rad Milanom Vasićem, posetio je bračni par, Julku i Milana Milovanovića, korisnike usluge geronto sestara. Oni uslugu Centra za socijalni rad koriste sedam godina i jedna su od 170 porodica koje su zbrinute na ovaj način. Kako su istakli, mnogo im znači podrška koju dobijaju.

-Veoma sam zadovoljna geronto sestrama, jer sve što tražim od njih, one to i urade. Fine su, uslužne i sa njima nikada nije bilo problema. Izlaze mi u susret pri obavljanju svih poslova koje nisam u mogućnosti sama da obavim- rekla je Julka Milovanović.

Zelenović je naglasio da u Šapcu niko neće biti zaboravljen, naročito oni građani koji pripadaju osetljivim grupama. Za to će se, kako je naveo, pobrinuti Centar za socijalni rad i sve gradske službe koje treba da brinu da u Šapcu svako može da se leči i da niko ne bude gladan.

-U našem gradu svako će moći da se leči, niko neće biti zaboravljen i niko neće biti gladan. To je naš cilj i naša misija, jer samo zdravi i zadovoljni ljudi mogu doprineti da se Šabac razvija. Plan nam je da naš Šabac bude pristojno mesto za život, jer se ozbiljnost i odgovornost društva vrednuje kroz usluge koje Grad pruža svojim građanima. U budućnosti ćemo nastojati da budemo još otvoreniji za građane kojima treba pomoći- istakao je Zelenović.

Direktor Centra za socijalni rad Šabac Milan Vasić rekao je da je porodica Milovanović jedna od 170 porodica gde Centar preko svoje službe i geronto domaćica pruža uslugu pomoći i nege u kući. U saradnji sa „Karitas Šabac“, na ovaj način se zbrinjava 130 porodica, što ukupno čini 300 korisnika ove usluge.

-Pomažemo osobama trećeg doba da što kvalitetnije provode svoje vreme. Želimo da ih zadržimo u otvorenoj zaštiti, jer to manje košta nego zatvorena zaštita u gerontološkim ustanovama i centrima ili po bolnicama- naveo je Vasić.

Članica gradonačelnikovog tima zadužena za zdravstvo dr Natalija Jovanović je podsetila da se Svetski dan zdravlja ove godine obeležava pod sloganom „Pobedimo dijabetes“. Ona je apelovala na sugrađane da se odazivaju pozivima na preventivne preglede. Govoreći o starijim sugrađanima, ona je istakla da osobe trećeg doba neće biti zaboravljene.

-Naš cilj je da zdravstvena zaštita bude dostupnija svima, pa za osobe trećeg doba planiramo organizovanje izleta u pratnji lekara, gde će moći da dobiju potrebne savete za kvalitetniji život. Preko Centra za socijalni rad planiramo da overimo zdravstvene knjižice svima kojima nisu overene, ali i da nagradimo lekare koji rade više. Zadovoljni lekari će činiti da i pacijenti budu zadovoljniji- rekla je dr Jovanović.

D.Dimitrijević

Exit mobile version