Branko Vujkoviću, šta vi radite?

Korona haos u Mačvanskom okrugu

Iako sam svestan da je dr Branko Vujković samo VD direktora te da mu je mandat istekao pre više od godinu dana i da ovu, u ovom trenutku, veoma važnu funkciju obavlja potpuno nezakonito moram, u interesu informisanja javnosti, da mu postavim ozbiljno pitanje: „Branko Vujkoviću, šta vi radite?“ Jer, doktore Vujkoviću za to što (ne)radite ipak dobijate pozamašnu platu koju vam „daruju“ poreski obveznici!

Naime, zvanični podaci koje objavljuje (vaš) Zavod za javno zdravlje Šabac, u koje ja gledam sa sumnjom (grešna mi duša) pokazuju da korona „galopira“ Mačvanskim okrugom. U poslednjih nedelju dana zaraženo je još 2.346 građana pa se broj ukupno obolelih popeo na 4.137.

Jasno je da „kukumakanje“ na građane da se vakcinišu ne daje pozitivne rezultate, jer su ljudi potpuno sluđeni situacijom na terenu, pa je potrebno učiniti nešto konkretnije da se epidemija zaustavi. A to bi trebalo da uradite vi. Ako uopšte znate šta treba da radite?

Takođe, ne razumem zašto se niste oglasili ni po pitanju organizovanja „Festivala zimnice“ u Koceljevi koja ima manje od 13.000 stanovnika a 263 obolela ili 2%. Mnogo više nego Šabac koji je ispod 1% zaraženih. Da li građane Šapca, kojima ste (recimo da kažem s pravom) ukinuli sve manifestacije u cilju njihove zdravstvene bezbednosti, sad sračunato gurate da odu u Koceljevu, epidemiološki mnogo nebezbedniju, po cenu da uz ajvar „pazare“ i virus samo da bi se privreda ove varošice pomogla.

Doktore Vujkoviću, znam da vam je „igrica“ „Čuvar zdravlja“ mnogo zanimljivija od posla koji, ruku ne srce, ne znate da radite ali zato ne sprečavajte stučnjake kojih u Zavodu, na sreću, ima da ozbiljno i odgovorno rade svoj posao bez političkog pritiska. Svima je jasno da ste tu funkciju „zaslužili“ po političkoj liniji i da su vam politički interesi i interesi vaših partijskih drugova važniji od zdravlja građana ali morate i vi, takvi kakvi jeste, da shvatite da ste prterali.

Zanimljivo je da se po ovom pitanju nije oglasio ni načelnik Mačvanskog okruga. A poznato je da voli da se oglašava. Mada samo kad „kritikuje“ političke protivnike i ljude koji su daleko čestitiji od njega.

Ivan Kovačević   

Exit mobile version